Sergej Milinković Savić i Kristijano Ronaldo (©AFP, ©Reuters)
Sergej Milinković Savić i Kristijano Ronaldo (©AFP, ©Reuters)

Spektakl u Rijadu: Ko ima bolje strance - SMS, Neves i Malkom VS Ronaldo, Mane i Brozović

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 11:45

Arab kup: Gradski rival Al Hilal i Al Nasr danas (17.00) igraju za trofej. Pršti od zvezda u oba tima

Liga Saudijske Arabije bila je najbolji na tlu Azije prethodnih godina, ali ovog leta prebogati šeici iz ove bogate države su se potrudili da naprave prvenstvo koje može da parira po kvalitetu i mnogo jačim šampionatima na tlu Starog kontinenta.

Roberto Firmino je sa tri gola za Al Ahli otvorio sezonu u Džedi u petak uveče, a danas (17.00) je spektakl u Rijadu na stadion King Fahd, kapaciteta 58,398 gledalaca, obračun gradskih rivala Al Hilala i Al Nasra u finalu Arab kupa, takmičenju u kome su igrali i timovi iz Katara, Iraka, Maroka, Tunisa… Pršti od zvezda u oba tima, koji su uz šampiona Al Itihada i Al Ahlija, glavni rivali za titulu u superjakom prvenstvu.

Izabrane vesti

Al Hilal je u polufinalu izbacio gradskog rivala Al Šababa sa 3:1, iako je veći deo meča igrao sa desetoricom zbog isključenja golmana Abdualha Al Mujofa u 25. minutu. Pre toga su Sergej Milinkovć Savić i drugovi izbacili šampiona Saudijske Arabije Al Itihad sa Karimom Benzemom.

17.00: (2,35) Al Hilal (3,30) Al Nasr (2,85)

Al Nasr je do borbe za pehar stigao preko Al Šorte i Radže Kazabanke. Čini se, Kristijano Ronaldo i kompanije su imali lakši posao do finala. Al Hilal je jedva stigao do nokaut runde posle poraza u drugom kolu grupne faze od katarskog Al Sada (2:3).

Ko ima bolje strance? Na jednoj strani, trofejni portugalski stručnjak Žorž Žezus, osim Sergeja Milinkovića Savića, ima i Brazilca Malkoma, novajliju iz Zenita i Rubena Nevesa iz Vulverhemptona, dok je stub odbrane Kalidu Kulibali, bivši štoper Napolija i Čelsija. Al Davsari je najbolji domaći igrač, a još se traži kapitalac u napadu posle propalih pregovora sa Napolijem i Fulamom za Viktora Osimena i našeg Aleksandra Mitrovića.

Prva zvezda Al Nasra je Kristijano Ronaldo, koji je zimus povukao nogu za ostale asove svetskog fudbala, ali nije pomogao timu iz Rijada da osvoji titulu koja je završila u vitrinama Al Itihada iz Džede. Ovog leta su mu se pridružili Senegalac iz Bajerna Sadio Mane, Hrvat iz Intera Marcelo Brozović i Brazilac Aleks Teljes, dok je Taliska starosedelac. I Al Nasr ima Portugalca na klupi, Luisa Kastra.

Prošle sezone Al Hilal je bio bolji u međusobnim duelima. Pobedio je gradskog rivala sa 2:0, dok je na stadionu Al Nasra bilo 2:2. Tim Sergeja Milinkovića Savića je pobedio tri od četiri prethodna duela protiv gradskog rivala. Srpski reprezentativac, koji je prošlog meseca za 40.000.000 evra stigao iz Lacija, postigao je dva gola za novi klub na Arab kupu, i to protiv Al Itihada i Vidada, dok je u polufinalu popularni SMS imao asistenciju u duelu sa Al Šababom.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

ARAB KUP – FINALE (RIJAD)

Subota

17.00: (2,35) Al Hilal (3,30) Al Nasr (2,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

AzijaSaudijska ArabijaAl HilalAl NasrKristijano RonaldoSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara