Foto: Star sport
Foto: Star sport

Večiti nastavljaju Superligu u petak, a do četvrtka moraju da odaberu timove

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 10:56

Početak polufinala Superlige Srbije zakazan je za petak 24. maj

Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet tek što su odigrali finale ABA lige koje je završeno pobedom kluba sa Malog Kalemegdana u nedelju uveče, odmah moraju da se prebacuju na još jednu borbu za trofej - Superlige Srbije. Naime, kako je potvrđeno Mozzart Sport, polfinalna serija domaćeg plej-ofa počinje već u petak.

Oba polufinala Partizan Mozzart Bet - Mega i Crvena zvezda - FMP igraju se 24. maja, samo se čeka tačna satnica koju će odrediti Arena sport.

Izabrane vesti

Druga utakmica je zakazana za 27. maj, a eventualna treća utakmica se igra 30. maja.

Kako je potvrđeno Mozzart Sportu, klubovi su danas obavešteni da imaju rok do četvrtka u 14 časova da licenciraju timove koji će igrati plej-of. Podsećanja radi, u Superligi Srbije timovi mogu da imaju najviše četiri stranca što znači da će Janis Sferopulos i Željko Obradović morati da donesu odluku koji stranci neće igrati u samom finišu sezone.

Za Zvezdu je odluka donekle olakšana zbog povrede Adama Hange, dok Majk Tobi već neko vreme ne igra, a pitanje je i da li će tu biti Džavonte Smart. Tu su još Trej Tompkins, Džoel Bolomboj, Rokas Geidraitis, Fredi Gilespi i Jago Dos Santos. Čini se da bi najlogičniji izbor bio da Fredi Gilespi bude višak.

Što se Partizana tiče, tu je situacija sledeća, kao što je poznato Kevin Panter ima srpski pasoš, dok su stranci Džejlin Smit, Zek Ledej, Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo. Što znači da tri imena moraju da se precrtaju.

Polufinala, kao i finale se igra na dve pobede.


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara