©Screen shot
©Screen shot

Spektakl u Šapcu: Gol sa pola terena presudio Grafičaru! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 21:29

Martin Novaković postigao spektakularan u 64. minutu utakmice (2:0), OFK Beograd slavio posle preokreta protiv Jedinstva golovima džokera Dragana Stoisavljevića u samoj završnici (2:1)

Nošena obezbeđenim plasmanom u plej-of Mozzart Bet Prve lige Srbije, Mačva je na otvaranju završne faze sezone na svom terenu savladala Grafičar, a utakmicu u Šapcu obeležio je fantastičan pogodak Martina Novakovića sa pola terena u 64. minutu - 2:0 (1:0).

Nažalost, za razliku od odlučujuće utakmice protiv OFK Beograda pre sedam dana, kada je na tribinama stadiona Mačve bilo nekoliko hiljada gledalaca, jedan od najboljih golova u ovoj sezoni videlo je svega 800 najvernijih pristalica Šapčana. Mladi vezista domaćeg tima iskoristio je veliku neopreznost Alekseja Vukičevića i ogromnu poždtvovanost Sanija Abdulaija, koji je oduzeo loptu iz nogu defanzivcu gostiju. U tom trenutku Ivan Guteša je bio bliži ivici kaznenog prostora, nego svom golu, što je uočio lukavi Novaković i lobovao ga centra igrališta.

Izabrane vesti

Vlo lako je moglo da se dogodi da i prvi pogodak ekipe Nemanje Glušice bude spektakularan. U samom finišu prvog poluvremena Vladimir Mijailović je sjajno gađao sa 18-19 metara udaljenosti iskosa sa desne strane, Guteša je sjajnom intervencijom uspeo da pošalje loptu na prečku, ali to nije bilo dovoljno gostima da se odbrane. Akciju je odlično ispratio Luka Pejović koji se bacio i glavom poslao loptu u mrežu Grafičara.

Izabranici Marka Neđića u drugom poluvremenu su moralin da zaigraju otvorenije i rizičnije, što su domaći uspeli da kazne i spektakularnim golom overe trijumf.

Vrlo uzbudljiv i kvalitetan meč odigran je na Karaburmi, gde je jedinstvo vodilo u 59. minutu golom Ognjena Dimitrića, ali je na kraju poklekla posle preokreta u samoj završnici - 2:1 (0:1). Utakmica je tokom celog svog toka bila otvorena, ali su izbranici Sima Krunića pronašli način da dođu do željenih bodova.

Igrač odluke bio džoker Dragan Stoisavljević, koji je na teren ušao u 67. minutu, umesto Jovan Mituljikića, a onda je u samoj završnici, u razmaku od svega četiri minuta doneo trijumf Romantičarima.

OFK Beograd je veoma blizu promocije, pošto je zadržao 14 bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Tekstilac. Ubljani posle ovog poraza imaju samo bod više od Teksilca i Smedereva, odnosno dva više od petoplasirane Inđije. Mačva je šest bodova daleko od četvrtog mesta, ali je u odličnoj formi, pošto nije poražena na poslednjih šest utakmica u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije (četiri pobede i dva remija).


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 31. KOLO

PLEJ-OF

Subota

Inđija - Tekstilac Odžaci 0:1 (0:0)

/Okučukvu 29/

Smederevo - Radnički Sremska Mitrovica 1:0

/Dimitrijević 76/

Nedelja

OFK Beograd - Jedinstvo Ub 2:1 (0:0)

/Stoisavljević 83, 87 - Dimitrić 58/

Mačva - Grafičar 2:0 (1:0)

/Pejović 45+2, Novaković 64/



tagovi

Mačva ŠabacGrafičarJedinstvo Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara