Slavlje fudbalera Seltika (Reuters)
Slavlje fudbalera Seltika (Reuters)

Spektakularan Old Firm: Rendžersu malo dva pogotka Tavernijea kad poklanja i šakom i kapom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 15:31

Seltik na sedam utakmica pre kraja prvenstva stekao 12 bodova prednosti u odnosu na Rendžers zahvaljujući sjajnom Japancu i dvostrukom strelcu Kjogu Furuhašiju

Možda ne spada u najkvalitetnije evropske derbije jer Škotska ni atraktivnošću, niti ulaganjima može da parira ligama petice, ali Old Firm po čuvenju i tradiciju svakako jeste jedan od najupečatljivijih fudbalskih okršaja na Starom kontinentu. Sudarili su se Seltik i Rendžers 434. put otkako je sveta i veka, sve je prštalo na Seltik parku, a škotski giganti priredili su spektakularnu predstavu kakave se ne bi postideli Barsa i Real, Milan i Inter, Mančester Junajted i Liverpul - 3:2.

Iako je većim delom susreta Rendžers imao aktivan rezultat, ipak je previše poklonio arhineprijatelju da bi se nadao pobedi ili bar nerešenom ishodu. Mada i da su Policajci uspeli da se domognu trećeg pogotka i boda, teško da bi to išta promenilo u šampionskoj trci. Seltik je trijumfom stekao 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog gradskog rivala sedam kola pre kraja (dva u ligaškom delu i još pet u plej-ofu). A sami procenite da li bi bilo značajne razlike i da je Seltik ostao na plusu od devet bodova.

Izabrane vesti

GOLČINU TAVERNIJE POGLEDAJTE OVDE.

GOL ŽOTE POGLEDAJTE OVDE.

Uzalud Rendžersu i majstor fudbala kakav je Džejms Tavernije i njegovi pogoci kojima je vraćao svoj tim na 1:1, odnosno 3:2. Gostujući sastav je danas praktično sam sebi dao dva gola. Ne baš direktno, ali štoperi Ben Dejvis i Džon Sutar apsolutno su pali na ispitu. Dejvisovo smušeno ispucavanje i lošu procenu po isteku sat vremena igre pogotkom za 2:1 kaznio je sjani Japanac i dvostruki strelac Kjogo Furuhaši, a Sutarov netačan pas ka vremešnom golmanu Alanu Mekgregoru iskoristio je Žota pogodivši za 3:1.

Furuhaši je bio permanentna opasnost za goste, načeo ih je snalažljivom reakcijom u šesnaestercu posle 26. minuta igre, a pomenutim pogotkom iz 62. minuta dosegao je brojku od 20. prvenstvenih golova. Prosto je neverovatno kako se najbolji strelac škotskog Premijeršipa nije našao na spisku reprezentacije Japana za Mundijal u Kataru.

PRVI GOL FURUHAŠIJA POGLEDAJTE OVDE.

DRUGI GOL FURUHAŠIJA POGLEDAJTE OVDE.

Na Furuhašijev prvi gol, u smiraj prvog poluvremena odgovorio je Džejms Tavernije, spektakularnim golom iz slobodnjaka. Lopta je očešala prečku, a čovek kojeg se sećaju navijači Crvene zvezde, inače desni bek, ovog popodneva došao je do 14. i 15. ligaškog gola uz koje pride ima i šest asistencija. Unovčio je Tavernije u 79. minutu centaršut Borne Barišića, vratio nadu Rendžerima, a minut kasnije praktično na identičan način, mogao do het-trika i izjednačenja. Novi nebeski skok, ali ovoga puta neprecizan udarac glavom. U poslednjim trenucima utakmice dobili su gosti šansu da iz novog slobodnjaka upecaju bod. Tavernije je prepustio izvođenje Barišiću budući da je pozicija bila pogodnija levonogom fudbaleru, ali je očajan udarac Hrvata pokazao da je ipak trebalo Tavernije da pokuša.

DRUGI GOL TAVERNIJEA POGLEDAJTE OVDE.

PONIŠTEN GOL MORELOSA POGLEDAJTE OVDE.

I prvo poluvreme je ponudilo štošta, ali u drugom je tempo bio na nestvarnom nivou. I koliki rivalitet vlada između ovih klubova jasno je pokazala želja Seltika da nakon što je poveo 3:1, ne spusti nogu sa papučice gasa, već nagazi još jače kako bi što ubedljivije savladao rivala čiju je krv osetio. Ali i Rendžeri su tvrd orah, još kada ne bi poklanjali golove.

Ekipa Angelosa Postekoglusa hita ka odbrani titule. Pitanje je da li bi Keltima klanove pokvario scenario u kojem bi gol Alfreda Morelosa iz 20. minuta bio priznat. Kolumbijcu je pogodak poništen jer je prethodno odgurnuo rivala u borbi za poziciju. Mada i da je Rendžers poveo, pa čak i pobedio, Seltik bi i dalje imao velikih šest bodova prednosti. A kako je ove sezone ispustio samo četiri boda na 31 utakmici, sami procenite da li bi sebi dozvolio da kiksne još dva, do tri puta u narednih sedam duela.

ŠKOTSKA 1 - 31. KOLO

Subota

Seltik - Rendžers 3:2 (1:1)

/Furuhaši 26, 62, Žota 71 - Tavernije 45, 79/

16.00: (1,95) Aberdin (3,45) Kilmarnok (4,00)

16.00: (2,10) Harts (3,45) Sent Miren (3,50)

16.00: (2,15) Madervel (3,30) Livingston (3,50)

16.00: (2,40) Sent Džonston (3,15) Ros Kaunti (3,15)

Nedelja

13.00: (3,60) Dandi Junajted (3,40) Dandi Junajted (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RendžersGlasgov RendžersSeltikDžejms Tavernije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara