Srđan Plavšić s 40 metara
Srđan Plavšić s 40 metara

Spektakularan prvenac Srđana Plavšića s 40 metara sačuvao Slaviju u šampionskoj trci (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.22. | 09:31

Viktorija Plzenj, doduše, i dalje prva

Dva kola do kraja plej-ofa i na papiru lak posao za Viktorju. Klub iz Plzenja će se vratiti na tron Češke ako u ciljnoj ravnini savlada Hradec na strani i Banjik Ostravu na domaćem terenu, a jedini klub koji može na tom putu da ga zaustavi – i to samo ako se lider baš opusti – jeste praška Slavija. Zaslugom Srđana Plavšića, koji je golom i asistencijom pogurao tim iz Zlatnog Praga do pobede nad ekipom Slovackog od 3:0.

Taj gol – prvi Plavšićev u dresu Slavije – bio je posebno upečatljv, pošto je nekadašnji fudbaler Spartaka i Crvene zvezde lobom sa 40 metara kaznio protivničkog golmana Filipa Ngujena za neopreznog izletanje van šesnaesterca.

Izabrane vesti

Imao je Plavšić dovoljno vremena da primi loptu, a onda iz nimalo lagane pozicije raspali i gađa tačno pod prečku. Ngujen tu već ništa nije mogao.

Kasnije i Plavšićeva asistencija za treći gol, Slavija je dva boda iza Viktorije, pa joj ostaje samo da se nada da će lider na tabeli negde kiksnuti u naredna dva kola. A i Slavija treba da bude oprezna, jer je čeka gostovanje kod Banjika u Ostravi pa praški derbi sa Spartom, Plavšićevim bivšim klubom.



tagovi

Slavija PragSrđan Plavšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara