Nikola Krstović (©Starsport)
Nikola Krstović (©Starsport)

Spidi debitovao, Krstović zapretio starijim kolegama – Zvezda slomila Metalac u 89. minutu

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.07.20. | 20:55

Druga pobeda crveno-belih na pripremama

Tomane, Ričmond Boaći i Milan Pavkov morali bi da se zamisle, jer Nikola Krstović je očigledno rešio da ove pripreme iskoristi da pokuša da ubedi Dejana Stankovića da zaslužuje šansu da se porva za mesto u prvom timu. Gol mladog Crnogorca za minimalac protiv Metalca od 1:0 i debi Srđana Spiridonovića u dresu Crvene zvezde svakako su prestavljali “hajlajtse“ sa druge provere srpskog šampiona.

Pohvale i za Metalac, koji je pokazao da nije slučajno u Superligi, iako jeste bio u inferiornom položaju u većem delu meča. Međutim, nije baš ni kampovao ispred svog gola, štaviše, dva puta je uspeo da sredinom prvog poluvremena stavi na test i Zvezdinog golmana Milana Borjana.

Izabrane vesti

Kvalitet je ipak bio na strani gostiju iz Beograda, mada je šef stručnog štaba mogao da vidi – i jasno je to i rekao posle meča – da Zvezdi nedostaje oštrine u završnici. Jesu njegovi izabranici još na početku priprema, ali deluje da bi mogli da imaju problema sa defanzivno disciplinovanim ekipama ako se napadači više ne uključe u igru i budu malo konkretniji u napadu. Ne bi naravno bilo ni logično da igra već posle devet dana priprema bude lepršava, ali teško Zvezda dolazi do šanse čak i kada ima loptu u nogama. Čini se ponajvše baš zato što su napadači nekako odsčeni od ostatka tima.

Večeras je to od prvog minuta bio Tomane, koga opet nismo videli u šansi, pa je na kraju meč rešio Krstović u 89. minutu kada je na centaršut Marka Gobeljića glavom matirao protivničkog golmana i poručio Stankoviću da bi trebalo da bude strpljiv pre no što ga otpiše u konkurenciji iskusnijih kolega. I pre tog gola je Krstović zapretio projektilom sa kapice šesnaesterca, ali se tada istakao golman Metalca Savić.

Srđan Spiridonović (©Starsport)Srđan Spiridonović (©Starsport)

Drugi utisak večeri je svakako Spiridonovićev debi, mada je tu tek rano za nekakve konkretnije zaključke. Tražio je prostor, čini se da ga i lopta sluša, imao je na pas Aleksandra Kataija i jednu vrlo dobru šansu u 13. minutu, ali nije uspeo da je realizuje... Tačnije, odbranio mu je taj šut Dušan Puletić.

Što se tiče Kataija, imao je on par svojih lucidnih trenutaka, ali se vidi da i njemu nedostaje utakmica u nogama i da još nije onaj igrač koji je pre koju godinu umeo da zapali “Marakanu“. Isti slučaj i sa Sekuom Sanogom, dugo je pauzirao i biće mu svakako potrebno da uđe u ritam. Milan Gajić je ostavio vrlo dobar utisak, bio je rastrčan, čak u tri navrata probavao šut, nije mu ovog puta uspelo, ali svakako ohrabrujuće izdanje za mladog beka.

Zvezda je inače utakmicu počela u sastavu: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Hajdin - Petrović, Sanogo - Ivanić, Spiridonović, Katai – Tomane, ali su do kraja meča svi igrači dobili šansu. Prvo Eraković i Vukanović, pa onda od 65. minuta i golman Katić, zatim Gobeljić, Degenek, Babić, Jovičić, Vulić, Nikolić, Radulović i Krstović.

Nikolić i Vulić su malo i razmrdali ekipu u tom finišu meča, ali jasno je da je ovo samo zagrevanje za predstojeće izazove. I u Superligi i u evropskim kvalifikacijama što je još bitnije. Svestan je toga i sam Stanković.

"Odlična provera. Prijateljske utakmice i služe da bi se uigravali i napredovali. Izlazimo iz ozbiljnog rada, mozda i jačeg nego pre utakmice sa IMT-om. Špicevi moraju konkretnije, to sam zapazio, ostalo... Konstrukcija, igra iza lopte, presing, zadovoljan sam. Tek smo na devetom danu rada, ozbiljan napredak se vidi, ali kažem, napred moramo da budemo mnogo ozbiljniji i konkretniji, mora da bude jača realizacija".


tagovi

Srđan SpiridonovićNikola Krstović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara