Spisak Belgije za Evropsko: Kada bi imena igrala možda bi bili šampioni

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 13:05

A može da se dogodi da se Crveni đavoli zaista popnu na evropski tron

Gledajući imena, reprezentacija Belgije mogla bi da bude jedan od najvećih favorita za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva.  Neko bi rekao “Da igraju imena, Belgijanci bi bili šampioni”, mada nije nemoguće da na kraju Crveni đavoli stvarno smene Portugaliju na evropskom tronu.

Jer, dovoljno je pogledati spisak: Tu su Kurtoa, De Brujne, Azar, Mertens, Lukaku, Aldervejreld,. Samo su oni dovoljni pa da se svakom protivniku digne kosa na glavi.

Izabrane vesti

Selektor Roberto Martinez zaista poseduje vrhunsku generaciju pod svojim okriljem, mada treba reći da u timu ima dosta iskusnih igrača kojima je ovo možda i poslednja šansa da se domognu velikog reprezentativnog trofeja.

U poređenju sa listom za Svetsko prvenstvo pre tri godine, nema Vensana Kompanija i Muse Dembelea. Takođe, nema ni golmana Koena Kastelsa u sastavu.

Velika prednost Crvenih đavola biće činjenica da se igrači odlično poznaju, mnogi su igrali zajedno u mlađim kategorijama, a u svakoj od liniji tima imaju igrače koji mogu da se nazovu samim kremom svetskog fudbala.

Belgijanci će pre Evropskog prvenstva odigrani dve prijateljske utakmice, protiv Grčke 3. juna i Hrvatske 6. juna.

Na samom takmičenju nastupaće u grupi B. Prvo će se sastati sa Rusijom 12. juna, pa protiv Danske u Kopenhagenu pet dana kasnije, da bi grupu zaključili 21. juna protiv Finske. Deluje da su Belgijanci tu prvi favoriti i to glatko.

Dosta će zavisiti i od toga u kakvoj će formi biti Eden Azar, pa ako on bude odigrao kako zna, uz De Brujnea, malo ko će videti loptu protiv Belgijanaca. Lukaku će uvek biti spreman da zatrese mrežu, Kurtoa da odbrani zicere, a Kastanj ili Menije da probiju po strani.

To je sve u teoriji. Videćemo u praksi kako će sve izgledati.

Spisak Belgije za Evropsko prvenstvo:

GOLMANI: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Klub Briž), Mac Sels (Strazbur);

ODBRANA: Tobi Aldervejreld (Totenhem), Dedrik Bojata (Herta), Džejson Denajer (Lion), Tomas Vermalen (Kobe), Jan Vertongen (Benfika), Timoti Kastanj (Lester), Toma Menije (Borusija Dortmund);

VEZNI RED: Kevin de Brujne (Mančester Siti), Leander Dendonker (Vulverhempton), Denis Pret (Lester Siti), Juri Tilemans (Lester), Hans Vanaken (Klub Briž), Aksel Vitsel (Dortmund), Janik Karasko (Atletiko Madrid), Naser Šadli (Istanbul Bašakšehir), Eden Azar (Real Madrid), Dris Mertens (Napoli), Torgan Azar (Borusija Menhengladbah);

NAPADAČI: Žeremi Doku (Ren), Leandro Trosar (Brajton), Miši Batšuaji (Kristal Palas), Romelu Lukaku (Inter), Kristijan Benteke (Kristal Palas);


tagovi

EP 2020Fudbalska reprezentacija BelgijeRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara