Bubakar Kamara (Reuters)
Bubakar Kamara (Reuters)

Spisak Francuske: Dešan “ukrao” vezistu Senegalcima da zameni Pogbu

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 14:51

Samo jedna bitna promena u odnosu na prethodni spisak

Kod Didijea Dešana se teško ulazi na spisak reprezentacije ali se još teže i ispada sa njega. Francuski selektor je poznat po tome što veruje istom jezgru igrača i što retko menja spiskove.

U odnosu na prethodni spisak iz marta, Dešan je za junski termin i mečeve u Ligi nacija protiv Hrvatske (dva), Danske i Austrije napravio samo jednu bitnu promenu.

Izabrane vesti

Debitantski poziv je dobio mladi vezista Bubakar Kamara iz Marselja. Njega su prethodnih meseci ubeđivali da prihvati poziv Senegala odakle mu je otac, bio je jako blizu te odluke i trebalo je da bude veliko pojačanje Sengalaca na Mundijalu u Kataru ali je sada dobio poziv Francuske i prihvatio ga.

Po mnogim stručnim mišljenjima u francuskom fudbalu, Kamara je možda i najbolji vezni igrač u Ligi 1. Eksplodirao je u dresu Marselja ali ga od ovog leta više nećemo gledati u njemu. Kamari ističe ugovor na kraju sezone i odlazi kao slobodan igrač a za njegov potpis se trenutno bore Atletiko Madrid i Aston Vila.

Kamara je pozvan kao zamena za povređenog Pola Pogbu. Očekivalo se da Dešan umesto Pogbe pozove Edoarda Kamavingu iz Real Madrida ali se na kraju ipak odlučio za Kamaru. Na spisku nema ni Olivije Žirua koji je na prethodni spisak ušao kao zamena za povređenog Benzemu ali je sada Realov as tu i nije bilo mesta za Milanovog golgetera. Sve ostalo je isto kao na prethodnom spisku.

Na spisku nije bilo mesta za štopere Upamekana (Bajern) i Konatea (Liverpula), Realovog levog beka Ferlana Mendija, Barseloninog krila Usmana Dembelea,  Atletikovog ofanzivca Tomu Lemara...

SPISAK FRANCUSKE

Golmani: Igo Loris (Totenhem), Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem)

Odbrana: Žonatan Klaus (Lans), Luka Dinj (Aston Vila), Lukas Ernandez (Bajern Minhen), Teo Ernandez (Milan), Presnel Kimpembe (PSŽ), Žil Kunde (Sevilja), Benžamen Pavar (Bajern Minhen), Rafael Varan (Mančester junajted), Vilijam Saliba (Marselj)

Vezni red: Mateo Genduzi (Marselj), Ngolo Kante (Čelsi), Bubakar Kamara (Marselj), Adrijen Rabio (Juventus), Orelijen Čuameni (Monako)

Napad: Visam Ben Jeder (Monako), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsli Koman (Bajern Minhen), Musa Dijabi (Bajer Leverkuzen), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Kilijan Mbape (PSŽ), Kristofer Nkunku (RB Lajpcig).


tagovi

Bubakar KamaraFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara