Foto: Reuters
Foto: Reuters

Splićani na Poljudu pokazali Slovencima ko je gazda: Hrvati režirali surovu osvetu komšijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 22:48

Hrvatska pobedom nad Slovenijom (3:0) nastavila trku sa Rusima za prvo mesto u GrupiH

Utakmica na Poljudu bila je posebno inspirativna za igrače koji su deo karijere proveli upravo braneći boje kluba iz Splita, te su pobedu Hrvatske (3:0) protiv Slovenije režirali Livaja, Pašalić, Perišić i Vlašić osvetivsi še na pravi način komšijama za trenutno jedini poraz u kvalifikacijama.

Domaćin je bolju igru krunisao golom u 33. minutu, a vodeći pogodak Marko Livaja postigao je prosledivši odbijenu loptu u mrežu nakon što je Mario Pašalić pogodio stativu. Ono što nije pošlo od ruke Splićaninu iz redova Atalante u prvom pluvremenu jeste u 66. minutu kada ga je sugrađanin Ivan Perišić idealno proigrao sa levog boka, te je rutinski zadatak da matira Oblaka realizovao hladnokrvno i bez poteškoća.

Izabrane vesti

Pogodak u režiji dvojca Splićana, danas asova u Seriji A, osim što je udvostručio prednost koju je doneo igrač Hajduka razrešio je dileme po pitanju pobednika i potopio lađe gostiju, a tačku na susret stavio je jeoš jedan izdanak Hajduka Nikola Vlašić u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Novajlija u redovima Vest Hema, na asistenciju Oršića potpisao je rutinsku pobedu i odgovor Slovencima na martovski duel u Ljubljani koji je pripao izabranicima Matijaža Keka.

Istovremeno, Rusija je pogocima Smolova i Bakaeva savladala Maltu (2:0) i tako održala neizvesnost u borbi za prvo mesto u Grupi H, s obzirom na to da, poput čete Zlatka Dalića ima 13 bodova nakon šest utakmica.

Pregršt uzbuđenja viđeno je i u komšiluku gde su Bosna i Hercegovina i Crna Gora imali znatno manje povoda za zadovoljstvo. Izabranici Ivajla Peteva uspeli su da na krilima Miralema Pjanića režiraju preokret protiv Kazahstana, ali su u 95. minutu ispustili dva boda (2:2), dok Crna Gora nije uspela da nađe put do mreže Letonije tokom 90 minuta borbe u Podgorici te je morala da se zadovolji remijem (0:0).

GRUPA D

Utorak

Bosna i Hercegovina - Kazahstan 2:2 (0:0)

/Pjanić 74, Menalo 86 - Kuat 52, Zajnutdinov 90+5/

Francuska - Finska 2:0 (1:0)

/Grizman 25, 53/

GRUPA G

Utorak

Crna Gora - Letonija 0:0

Holandija - Turska 6:1 (3:0)

Norveška - Gibraltar 5:1 (3:1)

GRUPA H

Utorak

Hrvatska - Slovenija 2:0 (1:0)

/Livaja 33, Pašalić 66, Vlašić 90+4/

Rusija - Malta 2:0 (1:0)

/Smolov 10, Bakaev 84p/

Slovačka - Kipar 2:0 (0:0)

/Šranc 55, Koščelnik 78/





tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeMario PašalićMarko LivajaIvan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara