Mohamed Salah (Reuters)
Mohamed Salah (Reuters)

Sprema se bomba: 175.000.000 evra za Mohameda Salaha!

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 18:16

Liverpul će biti na teškoj raskrsnici

Ostalo je nešto više od 30 sati do kraja prelaznog roka, trguje se na svim meridijanima a sutra nas čeka lud dan i nekoliko velikih transfera.

Najveća bomba bi mogla da eksplodira na Ostrvu. Liverpul će biti na iskušenju da prihvati najveću ponudu u istoriji Premijer lige pošto je saudijski Al Itihad krenuo u konačnu ofanzivu na Mohameda Salaha i testiraće Redse sa neverovatnih 175.000.000 evra!

Izabrane vesti

Ugledni ostrvski Telegraf je danas lansirao vest da Al Itihad ne odustaje uprkos dosadašnjim signalima iz Liverpula da Egipćanin nije na prodaju. Al Itihad je ovog leta doveo Karima Benzemu, Engola Kantea, Fabinja i Žotu, a ima još četiri mesta za reigstraciju stranih igrača s obzirom da je limit osmorica.

Al Itihad je već mesecima zainteresovan za Egipćanina koji je fudbalski idol arapskog sveta i u Saudijskoj Arabiji bi bio u rangu Ronalda, Nejmara, Benzeme i ostalih superstarova. Međutim, igrač je u junu ohladio Saudijce jer nije imao želju da ide na Bliski istok. Međutim, kada je video ko je sve otišao i za koliko novca, predomislio se i otvoren je za selidbu. Pogtovo nakon transfera njegovih doskorašnjih saigrača Fabinja, Firmina i Hendersona. Početkom avgusta je Al Itihad pokušao da otvori pregovore preko Salahovog agenta ali je Jirgen Klop decidno bio protiv transfera i uprava je tada stala na njegovu stranu.

Međutim, Saudijci ne odustaju. Pokušaće večeras ili sutra da otvore vrata transfera. Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 20. septembra ali suštinski šanse postoje samo danas i sutra jer Liverpul neće nikako dozvoliti da im ode Salah a da ne mogu da dovedu zamenu. Do sutra u ponoć imaju šansu da amortizuju njegov odlazak a pominjao se Žoao Feliks i Karim Adajemi kao moguće zamene.

Ponuda od 175.000.000 evra je najveća u istoriji lige i mogla bi da čačne američke valsnike kluba da daju zeleno svetlo uprkos Klopovom protivljenju. Fudbal je i za njih ipak samo biznis...

Salah ima 31 godinu, još dve godine ugovora na Enfildu i ovakva ponuda verovatno više nikada neće doći na adresu engleskog kluba. A verovatno ni na njegovu s obzirom da je Al Itihad spreman da ga učini jednim od najplaćenijih igrača na svetu sa ugovorom sličnim onima koje imaju Ronaldo i Nejmar. Spekuliše se o sumi od 200.000.000 evra po sezoni!

S obzirom da je Salah i sam Arapin i islamske veroispovesti, njemu bi adaptacija na Saudijsku Arabiju i tamošnje zakone bila mnogo lakša nego nekim drugim fudbalskim zvezdama koje su ovog leta stigle na Arabijsko poluostrvo.


tagovi

Mohamed SalahLetnji prelazni rok 2023Al Itihad

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara