Obradovićev monolog: Gde je motivacija, šta mi ovo radimo? Teško ćemo nešto da uradimo u Evroligi...

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.02.20. | 21:55

“Ako iko hoće da kaže da ne radim posao dobro, da nisam motivisan, neka dođe i kaže mi to u lice“

Uspeo je da se podigne Fenerbahče na tabeli Evrolige i posle anemičnog ulaska dođe ipak do TOP 8 društva, ali veliko je pitanje da li nekadašnji šampion Evrope može ove sezone nešto više od pukog učešća u četvrtfinalu. Čak i ako na klupi ima majstora plej-of utakmica kakav je Željko Obradović...

Fenerova bruka na domaćem terenu i poraz od Reala s 29 poena razlike pokazao je i legendarnom Žocu da ovaj tim jednostavno nema kapacitet da napravi nešto više.
“Čestitam Realu na zasluženoj pobedi, jer su igrali na nivou iz prethodnog perioda. Kontrolisali su utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Sve što smo pokušali da pripremimo za ovaj susret prošlo je loše. Dominirali su vrlo lako“, priča razočarani Obradović i nastavlja:
“Možete da imate loš dan, ali ne možete sebi da dozvolite da se ne borite. Neki moji igrači se uopšte nisu borili. Rekao sam im u svlačionici da se ne bojim da sve ono što sam im poručio kažem i ovde na konferenciji. Imam određenu odgovornost kao trener. Moramo da poštujemo upravu i sve one koji su nam pružili sve ovih sedam godina. Oni ne zaslužuju da gledaju ovakvu našu igru“.

Izabrane vesti

Desetkovani Real razbio Fenerbahče usred Istanbula - 29 razlike! Peh za Oli, povredio se Milutinov

Prema Obradovićevim rečima, ovaj tim ne igra ni blizu realnog nivoa.
“Svi mi imamo limite. Do njih dolazimo dotakli mi tu granicu ili ne. Ako se predate posle samo nekoliko minuta, to je jako loše. Tako se ja večeras osećam, kao da smo se odmah predali. Jako mi je žao zbog navijača, jer ne zaslužuju da nas gledaju u ovakvom izdanju“.

Legendarni strateg kaže da njegov sastav ima problema sa samopouzdanjem...
“To ne sme da se dogodi u Evroligi. Ne želim da ulazim u detalje, ali igrali smo potpuno bez koncentracije. Bez kretnji, bez ikakve igre. Morate da znate za šta igrate. Na poluvremenu sam rekao svojim igračima: 'Ako ne poštujete sebe, poštujte one koji su došli da vas gledaju'. Uvek ću biti uz svoje igrače, jer su moji igrači. Dali su mnogo za klub. Osvojili smo Kup pre tri dana. Problem je to što svi misle da to treba da bude normalna stvar. Nije lako da osvojite trofej, ma koje takmičenje da igrate. Igramo na tri fronta, što nije nimalo lako. Ali, to nije izgovor da pružimo ovakvu igru tri dana pošto smo osvojili Kup“.

U nastavku svog podužeg monologa Obradović je objasnio da igrači moraju da iskoriste svaki trenutak na parketu, bez obzira ko bio u igri...
“U Madridu smo bili bez Veselog, a Lovernj, Malkolm i Duveriolu su igrali tri minuta. Ali dobili smo skokove. Oni su večeras imali 38, mi 20 skokova. Imali su 11 ofanzivnih skokova. To pokazuje da im je motivacija na 100 odsto. Meč smo spremili na potpuno drugačiji način, ali to nije izgovor. Ne krivim igrače. Možda je način na koji sam spremio igrače bio pogrešan. Sve mi je bilo jasno već na poluvremenu. Jednostavno je. Prvi igrač kojeg smo hteli da zaustavio je Džejsi Kerol, a on je postigao 20 poena. Teško mi je da pričam. Igrali smo mnogo utakmica ove sezone, mnogo njih izgubili u poslednjim sekundama, ali bar ste mogli da vidite tim koji se bori. Večeras je bilo potpuno drugačije“.

Priznaje da mu je bilo jako teško da stoji kraj terena i gleda bruku njegove ekipe iz prvog reda...
“Gde je nestala motivacija, šta mi ovo radimo? Niko me nije naterao da budem ovde, svojevoljno sam tu gde jesam. Verujem da je isto i kod mojih igrača. Čeka nas težak posao do kraja sezone. Jako, jako težak. Ne mogu da vidim kako možemo nešto da uradimo u Evroligi. Mogu ljudi da kritikuju moje metode i ono što pričam, ali poslednji ću da dignem ruke. Poslednji ću reći da ćemo da odustanemo od borbe. Ako iko hoće da kaže da ne radim posao dobro, da nisam motivisan, neka dođe i kaže mi to u lice“.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara