Srđan Plavšić (©Reuters)
Srđan Plavšić (©Reuters)

Srđan Plavšić u Pragu prekobrojan, poljskom šampionu idealan

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 14:16

Nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde pridružio bi se u Čenstohovoj zemljaku Milanu Rundiću

Jedno od najprijatnijih iznenađenja evropskog fudbala u prethodnoj sezoni, poljski šampion Rakov, na korak je od premijernog plasmana u grupnu fazu nekog od međunarodnih takmičenja. U slučaju da eliminiše azerbejdžanski Karabag u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Rakov bi u džepu imao igranje u Ligi konferencije, uz mogućnost da kroz naredne runde kvalifikacija izbori i neko od dva prestižnija (Liga šamiona ili Liga Evrope).

Kako se ranije nisu susretali sa situacijom da biju bitku na tri fronta jasno je da će im pojačanja biti preko potrebna. Nakon dovođenja nekada bundesligaškog golgetera Sonija Kitela prethodne sedmice, popularni Medaljoni na pragu su angažovanja srpskog internacionalca Srđana Plavšića, javljaju poljski mediji.

Izabrane vesti

Plavšić je navodno već na lekarskim pregledima pred potpisivanja dugoročnog ugovora koji će važiti na četiri ili pet godina.

Fudbaler Slavije iz Praga prezhodnu sezonu proveo je na pozajmici u Banjiku iz Ostrave za koji je odigrao 27 utakmica i postigao pet golova. Kako ni na početku nove sezone nije u planovima Slavijinog trenera Jindriha Trpišovskog nekadašnji fudbaler Spartak Subotice i Crvene Zvezde mogao bi da sreću potraži u susednoj Poljskoj.

Rakovu je potreban igrač Plavšićevog profila koji pokriva praktično sve pozicije po levoj strani, jer je jedan od najboljih igrača tima iz prethodne sezone Maksim Domingez na pragu odlaska u portugalski Žil Visente.  Dolazak Plavšića znači i da će Mateuš Vdovjak verovatno u Zaglebje,

Mediji u Poljskoj pisali su ranije da je za Plavšića postojalo i interesovanje Slovana iz Bratislave kao i neimenovanog kluba iz MLS lige, ali da je hitrnogi Novosađanin najbliži odlasku u Čenstohovu.

Plavšić bi mogao da bude registrovan najranije za treću kvalifikacionu rundu Lige šampiona ili Lige evrope koja je na programu za dve sedmice. Interesantno ne bi bio jedini srpski fudbaler u Rakovu jer za ovaj tim već dve godine nastupa defanzivac Milan Rundić.


tagovi

Srđan PlavšićRakovSlavija PragLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara