""
""

Srbija dobila još jedno pojačanje iz Nemačke

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.03.16. | 10:33

Talentovana fudbalerka Aida Kardović (16) pridružila se kadetskoj reprezentaciji

Trend angažovanja talentovanih fudbalera naših korena iz inostranstva nije zaobišao ni ženski fudbal, pa će u narednom periodu ženska selekcija Srbije dobiti značajno pojačanje iz Nemačke.

Izabrane vesti

Talentovana Aida Kardović (16), devojka koja je rođena u nemačkom gradu Kaselu, opredelila se da prihvati da igra za našu žensku reprezentaciju i da se stavi na raspolaganje selektoru Suzani Stanojević već u kvalifikacijama kadetkinja za Evropsko prvenstvo koje danas započinju u Staroj Pazovi, piše Sportski žurnal.

Ova devojka nastupa za mlađe kategorije Turbine iz Potsdama, igra u veznom redu i kaže da je s radošću prihvatila poziv iz Beograda.
“Roditelji su mi poreklom iz Srbije, imam srpski pasoš, a iako sam rođena u Nemačkoj, oduvek sam želela da igram za Srbiju. Ljudi iz FSS su kontaktirali moju mamu, znala sam da se ovde kvalitetno trenira i da ću dobiti šansu da napredujem. Osećam punu podršku i trudiću se da je opravdam na terenu”, poručila je Aida Kardović.

Talentovana fudbalerka iz Nemačke samo je jedna u nizu novih lica u srpskom fudbalu poslednjih nedelja. Pre nje Fudbalski savez Srbije je uspeo da “angažuje” Brazilca naših korena Lijanka Vojnovića koji nosi dres omladinske reprezentacije Srbije, a u toku su i pregovori i sa još jednim igračem srpskog porekla Darkom Jevtićem (23), prvotimcem poljskog Leha kako bi postao član A selekcije Orlova.

(FOTO: MN press)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

ženski fudbalLijanko VojnovićDarko JevtićAida Kardović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara