Maleš (© Reuters)
Maleš (© Reuters)

Srbija dovodi pojačanje iz Švajcarske: Darian Maleš je sledeći Piksijev izbor

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 10:26

Momak koji redovno igra za Bazel na pozajmici iz Intera blizu odluke da pođe sličnim putem kao Lazar Samardžić

Odavno ga operativci Fudbalskog saveza Srbije drže na oku, samo što su se izgleda stekli uslovi da ga konačno i ugrabe. Darian Maleš bi trebalo da predstavlja sledeći veliki projekat državnog tima kad je reč o momcima koji imaju naše poreklo, igrački su stasalii u inostranstvu, a rado bi se vratili u maticu.

Maleš ima 21 godinu, pokriva mesto centralnog veznog, može da se pridoda i napadu, a ove sezone u dresu Bazela je ostvario maltene košarkaški, dabl-dabl, učinak: devet golova i deset asistencija. Sa švajcarskim timom dogurao je do četvrtfinala Lige konferencije, gde je nedavno eliminisao Slovan i biće uskoro u prilici da odmeri snage sa Nicom.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Kurira upravo je Darian Maleš momak na koga je selektor Dragan Stojković mislio u ponedeljak tokom obraćanja na početku priprema za start kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, kad je pomenuo da je reč o kvalitetnom igraču, ali nije otkrio njegov identitet.

Maleš je rođen 3. maja 2001. u Lucernu, ali je poreklom iz Republike Srpske i to mu omogućava da obuče dres Orlova, maltene po istom principu kao što su u poslednje vreme uradili Stefan Mitrović, Mile Svilar, Lazar Samardžić, Vladan Kovačević...

Prošao je sve mlađe reprezrentativne kategorije Švajcarske, 11 puta je bio mladi reprezentativac, ali na prelazu u A selekciju je očigledno negde zapelo i taj vakuum su, izgleda, uspeli da iskoriste ljudi iz FSS-a. Kurir navodi da je direktor reprezentacije Stevan Stojanović skautirao Maleša, da bi posle njegovih sugestija selektor Stojković dao zeleno svetlo da se krene u „presvlačenje uniforme“.

Što se tiče klupske karijere, Darian Maleš je posle staža u rodnom Lucernu prešao u Inter septembra 2020. za 2.500.000 evra, a Nerazuri ga slali na pozajmice Đenovi i Bazelu, gde je i sad.



tagovi

Darian MalešFSSFudbalski savez SrbijeBazelfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara