FOTO: Instagram (Bojan_Radulovic)
FOTO: Instagram (Bojan_Radulovic)

Srbin šampion i najbolji strelac finske lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 15:34

Visoki centarfor jedan je od tihih heroja smiraja sezone u severnoevropskim ligama

Mnogo je srpskih internacionalaca širom evrope, a dobre partije onih koji nastupaju u ne tako zvučnim ligama često prolaze nezapaženo. To posebno važi za igrače rođene u inostranstvu. Takav je slučaj s Bojanom Radulovićem. Momak rođen u španskoj Ljeidi pre 24 godine osvojio je titulu šampiona Finske s Helsinkijem i bio najbolji strelac Veikauslige.

Srpski fudbaler postigao je 15 pogodaka na 19 utakmica, a njegov klub osvojio je 33. titulu prvaka države uprkos porazu od direktnog rivala Kupsa 1:2 u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Helsinki je kolo pred kraj imao tri boda više i bolju gol-razliku, a jedino je poraz od tri gola mogao da ga odvoji od titule. Jeste najtrofejniji tim u zemlji poražen pred svojim navijačima, ali "bezopasnim" rezultatom. Dve ekipe završile su bodovno poravnate sa po 53 boda, ali je Helsinki imao za tri gola bolju gol-razliku od Kupsa, pa će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Bojan Radulović je sin bivšeg fudbalera Radoslava Radulovića, nekadašnjeg igrača Zemuna i Rada. Dok je igrao u Ljeidi 1999. godine dobio je sina, današnjeg prvog strelca finskog prvenstva. Centarfor visok 192 centimetra u Helsinki je stigao avgusta 2022. godine iz švedskog AIK-a, gde nije dobio pravu šansu. Još ranije bio je član mlađih kategorija i B timova Brajtona, Espanjola i Alavesa.

Još 2018. godine odigrao je dve utakmice za reprezentaciju Srbije do 19 godina, nakon čega nije dobijao pozive za bilo koju od uzrasnih kategorija.



tagovi

Finska 1HJK HelsinkiHelsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara