Miloš Deletić sa dresom Traktora (©Twitter)
Miloš Deletić sa dresom Traktora (©Twitter)

Srbin stigao i u Iran

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 13:47

Miloš Deletić će biti jedini predstavnik naše zemlje u tamošnjem šampionatu, u nastavku sezone će nastupati za Traktor

Nekadašnji fudbaler Vojvodine i Napretka Miloš Deletić nastaviće karijeru u Aziji. On je u četvrtak zvanično promovisan kao novi član iranskog prvoligaša Traktora.

Ovaj 30-godišnji krilni napadač je došao u klub iz Tabriza bez obeštećenja, a prvi deo sezone je proveo u grčkom prvoligašu Volosu.

Izabrane vesti

Deletić je iz srpskog fudbala otišao prvi put 2014. godine, u Rumuniji je igrao za Sageatu i Akademiku, vratio se posle jedne sezone i zatim branio boje Jagodine i Radnika iz Surdulice. U Grčkoj je od leta 2016, tamo je nastupao za Larisu, AEK iz Atine, Asteras i PAS Lamiju, a jednu sezonu je proveo i na pozajmici u kiparskom Anortozisu.

U prvenstvu Irana je odigrano tačno pola prvenstva, a Traktor je kandidat za titulu. Četvrti je na tabeli sa 28 poena, samo četiri manje od trenutnog lidera Esteglala.

Prošle sezone Traktor je i završio prvenstvo na četvrtoj poziciji, što mu je donelo učešće u kvalifikacijama za azijsku Ligu šampiona. Novi Deletićev klub nikada nije bio prvak Irana, u tri navrata je bio vicešampion, a od trofeja ima samo dva osvojena nacionalna kupa (2014. i 2020. godine).

Deletić je jedini srpski fudbaler koji ove sezone igra u prvenstvu Irana. Najviše predstavnika imaju Brazil i Irak, po pet, a prate ih Uzbekistan sa tri i Španija sa dva fudbalera u ligi. Traktor konkretno od stranaca ima još Brazilca sa italijanskim pasošem Gustava, Portugalca Rikarda Alveša i Iračanina Safu Hadija. Generalno, u iranskom šampionatu klubovi se uglavnom oslanjaju na domaće snage.



tagovi

Iran 1Miloš DeletićTraktor Sazi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara