Dejvis (© Reuters)
Dejvis (© Reuters)

Srčani problemi Alfonsa Dejvisa

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 16:46

Mora da prestane sa treninzima na neodređen period

Prva utakmica u 2022. završila se neuspešno, Bajern je poklekao pred Borusijom iz Menhegladbaha (1:2), a pred drugu je saznao da na oko mesec dana neće moći da računa na Alfonsa Dejvisa. Pred put u Keln, na susret 19. bundesligaškog kola, trener Julijan Nagelsman je objavio da je levi bek odustan zbog srčanih problema.

Pre samo nekoliko sedmica Dejvis je bolovao od posledica kovida, da bi mu na redovnom testiranju, pred planirani povratak u trenažni proces, utvrđena blaga upala srčanog mišića. Na Alijanc areni uveravaju da nije ništa dramatično, ali pozivaju na oprez i preciziraju kako žele da ispitaju sve okolnosti, s namerom da utvrde može li (i kad) Dejvis ponovo na teren. Velika je verovatnoća da je ovaj problem direktno prouzrokovan koronom. U svakom slučaju, jasno je da Alfonso neće trenirati nekoliko sedmica, mada se očekuje da bude spreman za dvomeč sa Salcburgom, u osmini finala Lige šampiona (16. februar/8. mart).

Izabrane vesti

Što se tiče meča u Kelnu, Naglesmanu su na raspolaganju Liroj Sane, Omar Ričards, Tangi Nijanzu i Dajo Upamekano, koji su minule dane proveli u izolaciji usled kovida, dok se među stative vraća Manuel Nojer. Izvesno je da ni na ovom meču neće igrati Kingsli Koman.

Upravo je Ričards jedan od kandidata da zameni Dejvisa po levoj strani, mada u stručnom štabu sumnjaju da je fit za 90 minuta. Drugo rešenje kojem bi mogao da pribegne Naglesman tiče se prekomande Marsel Zabicera na beka, iako se novajlija iz RB Lajpciga nije proslavio protiv Menša.


tagovi

Alfonso DejvisBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara