Luka Zorić (©Starsport)
Luka Zorić (©Starsport)

Srce kao planina i instinkt ubojitog golgetera: Luka Zorić savršenim het-trikom obeležio minulu rundu Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.10.23. | 14:25

Neumorni vezista Radničkog 1923 je sa tri pogotka dao ključan doprinos ubedljivom trijumfu svog tima nad ekipom Mladosti iz Lučana (4:1).

Stigao je na "Čika Daču" za vreme trenerskog mandata Dejana Joksimovića kao opcija više na poziciji levog beka, ali je već nakon par utakmica postalo jasno da mu je mesto u veznom redu, gde njegovi fudbalski kvaliteti dolaze do punog izražaja. Od „bekap“ opcije vrlo brzo se premetnuo u jednog od ključnih šrafova kragujevačkog tima, koji svojom energijom, ogromnom radijusom kretanja i agresivnošću daje poseban ton igri Crvenih. Sada su na red došli i golovi.

Savršenim het-trikom protiv Mladosti iz Lučana Luka Zorić je dospeo u žižu fudbalske javnosti i nakon Stefana Čolovića postao drugi igrač Radničkog 1923 koji se ovenčao laskavim priznanjem igrača kola u tekućem prvenstvu.

Izabrane vesti

"Svakom igraču je san da svojim golovima doprinese pobedi svog tima. U tom pogledu, ja sam zaista presrećan što sam sa ta tri pogotka pomogao svojoj ekipi u osvajanju veoma bitnih bodova na domaćem terenu. Ovo je moj prvi, nadam se ne i poslednji het-trik u karijeri", ističe 25-godišnji momak rodom iz Valjeva, kome su prve čestitike stigle od članova porodice, koji mu pružaju podršku sa tribina na svakoj utakmici.

Trostruki rafal protiv Mladosti nije plod slučajnosti, s obzirom da je Zorić i ranije nagoveštavao svoj golgeterski potencijal. Dovoljno je samo prisetiti se pripremnog perioda kada je rešetao protivničke mreže kao Valter Nemce. U prvim prvenstvenim utakmicama često je ulazio u šanse, ali ga gol nikako nije hteo. Sve do utakmice sa Lučancima, kada je u njemu ponovo proradio golgeterski nerv.

"Kao igraču sredine terena, u opisu mi je posla da konstantno budem aktivan u oba pravca. Pritom mi je i karakter takav da nikada ne odustajem, bez obzira na to kako se utakmica odvija. Verovatno su ovi golovi na utakmici protiv Mladosti neka vrsta nagrade za taj moj trud i maksimalnu posvećenost interesima ekipe".

Ubedljiva pobeda Crvenih protiv lučanske Mladosti u Zorićevoj režiji samo je potvrdila da ova ekipa Radničkog ima daleko veći potencijal u odnosu na njen trenutni plasman na tabeli. Bila je to možda najbolja partija kragujevačkog tima u dosadašnjem delu prvenstva, naročito u drugih 45 minuta kada su prosto pregazili iskusnu ekipu iz Lučana.

"Otvorili smo utakmicu na najbolji mogući način i postigli vodeći pogodak posle zaista prelepe timske akcije. U nastavku prvog poluvremena trudili smo se da malo spustimo tempo i umirimo igru, da bismo u drugih 45 minuta, u skladu sa sugestijama trenera Dudića, ponovo pojačali ritam i sa još tri gola dokrajčili rivala".

Luka Zorić (©Starsport)Luka Zorić (©Starsport)

Trebalo je Kragujevčanima vremena da uhvate prave takmičarski ritam. Slabi rezultati na startu sezone, kao posledica manjka sreće i nepovoljnog rasporeda u uvodnim kolima, doveli su Crvene u krajnje nezavidan položaj na superligaškoj tabeli, što je doprinelo drastičnom padu samopouzdanja kod igrača. Dolaskom novog trenera Feđe Dudića Šumadinci su živnuli i posle treće pobede u poslednjih pet utakmica pokazali da su na dobrom putu da ponove prošlogodišnji uspeh i drugu sezonu zaredom izbore učešće u plej-ofu.

"Imali smo jako težak raspored na samom startu sezone i dosta odloženih utakmica, što se negativno odrazilo na našu igru i rezultate u uvodnoj fazi prvenstva. Dolaskom Feđe Dudića ekipa se energetski trgla, što se uostalom videlo na poslednjih nekoliko utakmica. Naravno, ne treba se previše zaletati, tim pre što nas do kraja jesenjeg dela sezone očekuje prilično težak i zgusnut raspored, ali mislim da smo konačno na pravom kursu".

Zorić je, inače, ponikao u mlađim selekcijama Radničkog sa Novog Beograda, odakle je još kao kadet prešao u redove Čukaričkog, sa kojim je osvojio Omladinsku ligu Srbije i igrao Ligu šampiona za mlade. Usledila je pozajmica u Grafičaru, a potom i prelazak u beogradski IMT, gde se istakao dobrim igrama i nekim izuzetno bitnim golovima, kao što je bio pogodak u finalnoj utakmici Kupa Beograda 2020. godine, u kojoj je IMT savladao njegov matični klub Radnički sa Novog Beograda sa 2:1.

Na "Čika Daču" je stigao prošlog leta, a od ove sezone sa ponosom nosi kapitensku traku kragujevačkog superligaša.

"Dugujem veliku zahvalnost svima u klubu što su mi omogućili da nosim kapitensku traku kluba sa jednom tako velikom tradicijom kao što je Radnički. To je velika čast za mene i učiniću sve što je u mojoj moći da opravdam ovo zvanje i dostojno reprezentujem klub u narednim utakmicama", zaključio je razgovor za Mozzart Sport najbolji igrač 13. kola Mozzart Bet Superlige.



tagovi

Luka ZorićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara