(©Reuters)
(©Reuters)

Sreda u Seriji A: Juve sa Ronaldom, Milan bez Ibre, Inter sa najjačim sastavom

Vreme čitanja: 7min | sre. 21.04.21. | 11:46

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Rosonera protiv Sasuola - 1,75

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U senci afere oko Superlige, gotovo nezapaženo, se stiglo do 32. kola Serije A. Najinteresantnij meč sa igra na San Siru između Milana i Sasuola budući da je rezultat neizvestan dok su Inter i Juventus apsolutni favoriti u utakmicama sa Specijom i Parmom. Milan neće moći da računa na Zlatana Ibrahimovića koji ima problem sa mišićem i Stefano Pioli želi da ga sačuva za direktan duel u trci za Ligu šampiona sa Laciom sledećeg ponedeljka. Andrea Pirlo se uzda u svoje senatore protiv Parme tako će se među startere vratiti Bufon, Bonuči i Ronaldo. Trener Intera Antonio Konte ništa ne prepušta slučaju i ima cilj da 1. maja proslavi titulu prvaka, zato će večeras protiv Specija igrati najjača postavka Nerazura. Važni mečevi u borbi za opstanak se igraju u Udinama između Udinezea i Kaljarija, na Marasiju između Đenove i Beneventa i u Bolonji između tima Siniše Mihajlovića i Torina.

Izabrane vesti

SPECIJA - INTER (20.45)

Inter ima jasan cilj: ostvariti četiri pobeda u sledeća četiri kola protiv Specije, Verone, Krotonea i Sampdorije i osvojiti titulu prvaka tri ili četiri kola pre kraja prvenstva u zavisnosti do rezultata Milana i Atalante. Na taj način bi Nerazuri od susreta sa Romom i Juventusom u 36. i 37. kolu napravili revijalne utakmice na kojima bi proslavljali 11 godina čekanu titulu.

Štaviše, Konte je uveren da bi njegov tim mogao da proslavi skudeto za 1. maj protiv Krotonea i zato neće biti rotacija u timu. Trener Nerazura traži još jedan dodatni napor od svojih pulena da u sledećih deset dana stave šlag na tortu koju su pravili tokom čitave sezone.

Do kraja aprila će leći i novac za zaostale plate igračima Intera, kao i produžetak ugovora Bastonija. Razloga za slavlje u Apijano Đentileu će biti na pretek.

U timu Nerazura večeras neće biti samo Kolarova i Vidala koji su povređeni, dok će Perišić zauzeti svoje mesto na levom boku pošto se u potpunosti oporavio.

Specija je dobila na svom stadionu prethodna dva meča u Seriji A protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak Krotonea i Kaljarija. Ne treba zaboraviti i da je Specija “zadužila” Inter jer je omogućila Nerazurima da uteknu Milanu na tabeli pobedivši Rosonere 2-0 polovinom februara, kada se sezona lomila.

Trener tima iz Ligurije Vinčenco Italijano svestan razlike u kvalitetu između timova - Lukaku i Lautaro Martinez zarađuju koliko svih 29 igrača Specije zajedno, toliko o meritokratiji u fudbalu - ima nameru da odmori par važnih igrača za preostale mečeve. Specija jeste na korak od istorijskog uspeha, ali je za opstanak potrebno još par bodova i okršaj sa zahuktalim Interom nije jedan od njih.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Ferer, Ismajli, Terci, Markica - Mađore, Riči, Pobega - Đazi, Pikoli, Farias

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Hakimi, Barela, Brozović, Eriksen, Perišić - Lukaku, Lautaro Martinez

MILAN - SASUOLO (18.30)

Glavna vest iz tabora Rosonera je da Zlatan Ibrahimović neće igrati ni večerašnji meč protiv Sasuola. Šveđanin ima mišićne probleme i Stefano Pioli ne želi da rizikuje, Ibra mu treba u završnici šampionata budući da mesto u Ligi šampiona nije još uvek zacementirano. Meč će početi Leao u špicu napada dok se očekuje da, kao i protiv Đenove, Mario Mandžukić uđe u igru u drugom poluvremenu.

Milan je prošlog vikenda pobedom protiv Đenove prekinuo post na San Siru posle više od dva meseca. Večeras bi mogao da prvi put veže dve pobede na svom stadionu u 2021. godini. Ako je verovati statistici i trendu u poslednjih pet godina Sasuolo je idealan protivnik jer su Rosoneri u poslednjih devet mečeva ostvarili skor od sedam pobeda i dva remija.

Sasuolo igra promenljivo u poslednja dva meseca i potpuno su nepredvidivi. U poslednja dva kola, protiv Beneventa i Fjorentine su prvi put vezali dve pobede u 2021. godini.

Berardi se vrati u tim u velikom stilu protiv Fjorentine i to nije dobra vest za Milana pošto Domeniko protiv Rosonera uglavnom pruža svoje najbolje partije. Od važnijih fudbalera, trener De Zerbi ne može da računa samo na Kaputa. Što se tiče sastava jedina dilema se odnosi na našeg Đuričića koji bi mogao da ustupi mesto u startnoj postavi Traoreu ili Lopezu.

U Milanu je sve evidentnije pitanje kapitena Romanjolija. Italijanski reprezentativac se oporavio od povrede, ali nastavlja da greje klupu. Tako će biti i večeras na San Siru gde će gledati Kjaera i Tomorija. Pioli ima nameru da odmori Benasera, imajući u vidu meč sa Lacijom u sledeći ponedeljak, i šansu će dobiti Meite ili Tonali da igraju pored Kesija.

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Dalo, Kjaer, Tomori, Ernandez - Meite, Kesi - Salemakers, Čalhanoglu, Rebić - Leao

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Muldur, Kirikeš, Ferari, Rožerio - Obijang, Lokateli - Berardi, Đuričić, Boga - Raspadori

JUVENTUS - PARMA (20.45)

Juventus je u Bergamu potrošio svoj poslednjih kredit u ovoj sezoni. Tim Andree Pirla nema više pravo na grešku ako želi da obezbedi plasman u Ligu šampiona. Olakšavajuća okolnost za Juve je da igra, pratkično protiv tima koji je već ispao u Seriju B. Parma dolazi na duel prilično deprimirana posle poraza od Kaljarija koji je definitivno eliminisao snove o opstanku u Seriji A.

U tim Bjankonera se vraćaju senatori Bufon, Bonuči i Ronaldo. Međutim, Pirlo neće imati na raspolaganju Federika Kjezu koji je uz Kvadrada u najboljoj formi među fudbalerima Stare dame u ovoj godini. U konkurenciji da zamene italijanskog reprezentativca su Remzi, Mekeni i Kuluševski. Druga nedoumica oko sastava je ko će pored Artura kompletirati vezni red: Bentankur ili Rabio?

Juventus je pobedio Parmu na poslednja tri odmeravanja snaga u Seriji A. Ako tri boda stignu i večeras to će biti prvi put da Bjankoneri ostvare četiri uzastopne pobede nad Parmom.

JUVENTUS 4-4-2: Bufon - Danilo, Bonuči, De Liht, Aleks Sandro - Kvadrado, Bentankur, Artur, Remzi - Dibala, Ronaldo

PARMA 4-3-3: Sepe - Buzi, Bani, Ozorio, Pecela - Ernani, Brugman, Kurtić - Man, Pele, Mihaila

BOLONJA - TORINO (20.45)

Mečevi Bolonje i Torina su često završavali remijem u prethodnim godinama. Tim iz Emilije je samo jednom pobedio u poslednje četiri sezone Torino, a Granate su dva puta izašli kao pobednici, uz četiri remija.

Oba tima se nalaze u dobroj formi. Bolonja je zabaležila tri pobede u prethodnih pet kola i ušla je u komfort zonu, dok je Torino sa sedam bodova u aprilu napravila značajan korak u borbi za opstanak.

Siniša Mihajlović je stara škola i za njega je 40 bodova u Seriji A jedini prag sigurnosti koji priznaje. Zato od svojih igrača traži da večeras pobede i stignu do kvote 40. Srpski stručnjak neće imati na raspolaganju par igrača: Hiki, Tomijasu, Medel i Santander.

U timu Torina neće biti samo Sirigua, i dalje je pozitivan na kovid-19. Međutim, Vanja Milinković Savić ga je odlično zamenio i na dve utakmice sa srpskim čuvarom mreže Torino je ostvario dve pobede uz gol razliku 4-1. Prema najavama sa Filadelfije Saša Lukić bi trebalo da počne meč na klupi.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Mbaje, Antov, Sumaoro, Dajks - Poli, Domingez - Orsolini, Sorijano, Sansone - Barou

TORINO 3-5-2: Milinković-Savić - Ico, Lijanko, Bremer - Singo, Verdi, Mandragora, Lineti, Muru - Sanabrija, Beloti

UDINEZE - KALJARI (20.45)

Udineze i Kaljari stižu na međusobni dvoboj osokoljeni pobedama prošlog vikenda s kojima su prekinuli negativne serije i uknjižili veoma važne bodove. Tim iz Friulija je već na kvoti od 36 bodova i može opušteno da uđe u meč dok je za Kaljari večerašnji duel jedna od poslednjih, ako ne i poslednja šansa da uhvati priključak u borbi za opstanak.

Domaći tim će biti veoma oslabljen večeras jer ne može da igra zbog kartona najbolji igač Udinezea Rodrigo De Pau. Trener Goti može da se teši povratkomu sastava Arslana. U napadu je neizvesno ko će igrati pored Nesterovskog, Okaka ili Ljorente.

Trener tima sa Sardinije Sempliči je najavio promenu formacijske postavke u 3-4-2-1. Među startere se vraća defanzivac Čepiteli a Najngolan će igrati u ulozi ofanzivnog pleja, kako se to u žargonu kaže biće deset metara bliže golu protivnika i imaće zadatak da sa Žoaom Pedrom napravi kvalitativnu razliku na polovini Udinezea.

UDINEZE 3-5-2: Muso - Bonifaci, Nujtink, Samir - Molina, Arslan, Valas, Pereira, Striger Larsen - Okaka (Ljorente) , Nestorovski

KALJARI 3-4-2-1: Vikario - Rugani, Godin, Karboni - Nandez, Marin, Dankan, Likojanis - Najngolan, Žoao Pedro - Pavoleti

ĐENOVA - BENEVENTO (20.45)

Na Marasiju će se voditi velika bitka između Đenove i Beneventa. Davide Balaradini je posle odličnog starta na klupi Đenove i izvođenja kluba iz zone ispadanja na prelazu između 2020. u 2021. godinu nanizao deset utakmica na kojima je ostvario samo jednu pobedu sa svojim momcima. Lošiji učinak od Balardinija imao je samo njegov današnji suparnik Pipo Inzagi. Benevento je zabeležio samo jedan trijumf u prethodnih 15 kola, i to protiv Juventusa.

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Mazijelo, Radovanović, Krišito - Biraski, Zajc, Badelj, Strotman, Čibora - Destro, Skamaka

BENEVENTO 3-5-2: Montipo - Tuja, Glik, Barba - Depaoli, Hetemaj, Viola, Jonita, Improta - Gaih, Lapadula

SERIJA A - 32. KOLO

Utorak

Verona - Fiorentina 1:2 (0:1)

/Salsedo 72 - Vlahović 45+2p, Kaseres 65/

Sreda

18.30: (1,57) Milan (4,10) Sasuolo (5,90)

20.45: (2,65) Bolonja (3,25) Torino (2,70)

20.45: (3,60) Krotone (3,45) Sampdorija (2,05)

20.45: (2,30) Đenova (3,30) Benevento (3,15)

20.45: (1,30) Juventus (5,70) Parma (9,00)

20.45: (7,75) Specija (4,80) Inter (1,40)

20.45: (2,60) Udineze (3,10) Kaljari (2,85)

Četvrtak

18.30: (3,60) Roma (3,60) Atalanta (2,00)

20.45: (2,05) Napoli (3,45) Lacio (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ItalijaSerija A

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara