Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Srpska dominacija u Saudijskoj Arabiji: Stojković golman meseca, Rašović najbolji trener

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 00:05

Al Fejha osvojila sedam od mogućih devet bodova u avgustu uz 17 odbrana srpskog golmana

Pre nešto više od mesec dana Vladimir Stojković je kao slobodan igrač napustio Partizan i preselio se kod trenera Vuka Rašovića u saudijsku Al Feihu. Već na startu šampionata vidi se koliko će srbi doneti novajliji u Pro ligi. Srpski golman je od dolaska na Bliski istok odigrao tri utakmice, a to mu je bilo sasvim dovoljno da ponese priznanje za najboljeg golmana prvenstva u avgustu mesecu. U isto vreme, nagrada za najboljeg trenera pripala je bivšem stručnjaku emiratske Al Vade.

Al Fejha je u prošlom mesecu osvojila sedam od mogućih devet bodova, a nema dileme da bi bodovni saldo bio znatno skromniji da nije bilo brojnih bravura bivšeg golmana Partizana. Počelo je sa tri odbrane u pobedi protiv Al Itihada na premijeri saudijske elite. U drugoj rundi Stojkovićev tim je bio sabijen uza zid slepe ulice, ali ga je srpski golman izvukao iz ćorsokaka sa čak devet intervencija i pomogao mu da osvoji bod. Trijumf nad Al Taeom potpomogao je sa pet odbrana. Dakle, 17 sprečenih golova na tri utakmice.

Izabrane vesti

Al Fejha se prošle sezone nadmetala u drugom rangu fudbala u Saudijskoj Arabiji, a nakon što je izborena promocija, na mesto glavnog trenera došao je srpski stručnjak, a za njim i Stojković. Ako se po jutru dan poznaje, miriše ovo na vrlo ambicioznu sezonu Narandžastih koji posle tri runde drže čelo tabele i uz šampiona Al-Hilal jedini su tim sa sedam bodova.



tagovi

Vladimir StojkovićVuk RašovićAl Fejha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara