Srpska pijaca: Bogosavac ide iz Čuke, Veškovac završio karijeru, „Runi“ stigao u Proleter

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 10:11

Japanac Šimura se vratio u Spartak

Primakao se rastanak Miroslava Bogosavca i Čukaričkog. Levi bek je na Banovom brdu tri godine, koliko je prošlo otkako ga se Partizan odrekao, a posle zapaženih igara u Superligi Srbije, kao i u evropskim kvalifikacijama, sva je prilika da su se stekli uslovi da ove zime promeni sredinu.

Brđani su u sredu počeli pripreme za nastavak sezone, međutim, na proleće će biti slabiji za Bogosavca,  čiji bi transfer trebalo da bude realizovan u narednih nekoliko dana.
„Postoji interesovanje za Bogosavca iz nekoliko klubova i različitih zemalja. Lako može da se desi da posao završimo do polaska na Kipar. Bogosavac je zaslužio da ostvari inostrani transfer“, pojasnio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor belo-crnih.

Izabrane vesti

Inače, Bogosavac je u dresu Čuke odigrao 107 utakmica, dao dva i asistirao za sedam golova. Osim levog beka, sastav Aleksandra Veselinovića pretrpeće velike promene, pošto su raskinuti ugovori sa Lukom Lukovićem, Đorđem Šoševićem, Stefanom Cvetkovićem, Ovusuom mlađim i Minkom Petersom, letos angažovanim na velika vrata iz mladog tima Real Madrida. Direktor Mirosavljević najavio je da će iz kruga igrača kojima na leto ističe saradnja (Stojanović, Puškarić, Ostojić, Stevanović, Ćirković, Kamenović) većina dobiti produžetka ugovora.

Od juče su u pogonu i Kruševljani. Poput Čukaričkog, bilo je promena i u Napretkovom kadru. Iskusni štoper Dušan Veškovac je odlučio da završi karijeru u 33. godini, što znači da će sastav trenera Ivana Stefanovića biti značajno slabiji nego jesenas, pošto su Bagdalu već napustili Igor Ivanović (Šahtjor, Soligorsk), Miljan Vukadinović (Vojvodina) i Đuro Zec (TSC). Te odlaske bi trebalo, bar donekle, da amortizuje Miloš Mijić, 30-godišnji ofanzivac, pristigao iz podgoričke Budućnosti. Očekuje se da popuni rupu nastalu odlaskom Ivanovića.

Zanimljiva vest stiže iz Subotice. Član Spartaka ponovo je Noboru Šimura, japanski vezista se posle godinu dana provedenih u otadžbini, na pozajmicu u drugoligašu Mačdiji Zalviji stavio na raspolaganje treneru Vladimiru Gaćinoviću, koji će danas označiti početak priprema za drugi deo sezone.

Aktivno će biti u Novom Sadu, motore pali Proleter, koji je angažovao prvog zimskog novajliju.
Radi se o proverenom univerzalcu Goranu Smiljaniću, nekada članu Vojvodine, Bežanije, Kolubare Inđije i Rada. Može da odgovori zahtevima na nekoliko pozicija. Verujem da će „Runi“ biti veliko pojačanje i igrama opravdati poverenje“, pojasnio je Amir Bislimi, sportski direktor Proletera.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara