(©MN Press)
(©MN Press)

Srpske gracije pišu istoriju: Protiv Portugalije za mundijalski baraž

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 18:28

Meč 2. septembra u Staroj Pazovi

Slična priča kao sa muškom reprezentacijom: meč protiv Portugalije odlučujući u mundijalskim kvalifikacijama!

I dok su muškarci golom Aleksandra Mitrovića u Lisabonu došli do pobede i direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar, srpske dame imaju malo teži zadatak: igraće u Staroj Pazovi protiv Portugalije, a dovoljan će im biti i bod sa tog meča pa da se plasiraju u baraž za prvenstvo sveta.

Izabrane vesti

Srbija je odigrala fantastičan meč proletos, kada je u Kući fudbala oborila Nemačku, lidera grupe i aktuelnog vicešampiona Evrope (3:2). Pa, kada je mogao da padne tako veliki rival, onda i bod protiv slabije Portugalije 2. septembra deluje kao sasvim moguća misija.

Mi smo četiri godine naporno radili i odricali se svega da bi došli u poziciju da igramo najvažniju utakmicu u istoriji srpskog ženskog fudbala. Pobeda protiv Portugalije može da nam donese mnogo toga. Dobro smo analizirali protivnika, svesni smo svih njihovih prednosti, ali i mana. Mogu slobodno da kažem da smo spremni za žestokih 90 minuta u petak uveče u Staroj Pazovi“, rekao je selektor naše reprezentacije Predrag Grozdanović.

Veliki peh za srpske dame bi bio ako bi zbog povrede izostala Jelena Čanković, najbolja fudbalerka naše zemlje u 2021. godini, koja je pre nekoliko dana potpisala za Čelsi.

Jelena Čanković je pod znakom pitanja, ali se nadam da bi do srede i to moglo da se reši. Navikli smo da pripremamo utakmice pod teretom kadrovskih problema i meni je veoma drago što radim sa devojkama koje su u svakom trenutku spremne da se stave u službu kolektiva, da iskoče iz drugog plana i iskoriste svoju šansu“, poručio je Grozdanović.

Štoper naše reprezentacije Nevena Damjanović pune tri sezone je nosila dres lisabonskog Sportinga i dobro poznaje kvalitete svih fudbalerki reprezentacije Portugala:

Sa 11 njihovih igračica delila sam svlačionicu u Sportingu, a ostale sam imala prilike da upoznam u međusobnim okršajima. Portugal napreduje iz godine u godinu i dospeli su u sam vrh evropskog ženskog fudbala. Napad im je najjače oružje, oslanjaju se na kvalitet i golgeterski potencijal Ane Borž i Džesike Silve. Upozorila bih na još jedno ime, mlada Kika igra u neverovatnoj formi i mogla bi da bude potencijalno najveća opasnost po naš gol“, istakla je Nevena Damjanović.



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijePredrag Grozdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara