Mijura na današnjoj utakmici (© AFP)
Mijura na današnjoj utakmici (© AFP)

Srušen svetski rekord: Mijura na terenu sa 53, manevar Jokohame od 134 godine!?

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 14:57

Poštovanje...

Simbol dugovečnosti. Znaju pasionirani ljubitelji fudbala da u Japanu igra Kazujoši Mijura, ne znaju da je danas postavio svetski rekord. Najaktivniji fudbaler na planeti nadmašio je sam sebe, još jednom pomerio granice izdržljivosti, postavši najstariji igrač elitnog ranga ikada. Na gostovanju Jokohame Kavasakiju izgledao je kao motocikl sposoban da juri ulicama Tokija, na teren je istrčao u trenutku kad je krštenica pokazala 53 godine, šest meseci i 28 dana!

Podatak za divljenje. Zaprepašćujuće bi delovala i činjenica da u šestoj deceniji čovek igra fudbal na goliće, ispred zgrade, kamoli profesionalno, a Mijura poznatiji kao King Kazu skupio je prve minute ove sezone u Džej ligi. Celih 56 pre nego što ga je sa terena povukao šef stručnog štaba, Takahiro Šamataira. Inače, četiri godine mlađi!?

Izabrane vesti

Na ovaj način, Mijura je postao najaktivniji fudbaler u prvim ligama sveta. U prethodnih 17 kola uglavnom nije bio u sastavu, nedavno je meč sa Nagojom presedeo na klupi, da bi protiv Kavasakija dobio šansu od starta. Nije postigao gol – inače, dao ih je čak 221 tokom karijere – ali je posle 12 sezona u Drugoj ligi napokon dobio priliku u eliti.

Posebno impresivno deluje činjenica da je Jokohama u prvih 11 imala još dvojicu dedica. Desnim krilom dejstvovao je Šunsuke Nakamurasećamo ga se iz Ređine i Seltika – u junu je proslavio 42 godine i definitivno može još da „tera“ loptu. Čak je i namestio prvi gol za goste. Kolekciju veterana upotpunio je Daisuke Macui, njemu je „tek“ 39 leta, mada ga zdravlje očigledno služi čim može da trenira i igra.

Sveukupno, pomenuta trojka Jokohame je imala 134 godine. Posedično, nije mogao da se nosi sa liderom prvenstva, izgubio je od Kavasakija (2:3), ali je pobrao simpatije širom sveta zbog prosečne starosti prvih 11 od 31,9 godina.

Za dubok naklon.


tagovi

Kazujoši MijuraJapanJapan 1Džej liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara