Radost Senegalaca
Radost Senegalaca

Šta im teško? Senegal s pola gasa preko Benina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 19:54

Favorizovani tim Alijua Sisea rutinski do polufinala KAN - 1:0

Reprezentacija Senegala prvi je polufinalista ovogodišnjeg Kupa afrčkih nacija. Selekcija Alijua Sisea eliminisala je jedno od iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja Benin minimalnim trijumfom od 1:0. Pogodak odluke postigao je vezista Evertona Idrisa Gana Gej u 70. minutu posle lepe akcije i asistencije prve zvezde ove selekcije Sadija Manea.

Bila je to kruna dominacije senegalskog tima koji je bio znatno bolji u drugom poluvremenu nakon što je jedva izbegao da ne primi pogodak u prvih 45 minuta. Benin je dominirao u prvom delu, a da su Pote ili Munije iskoristili dobre prilike u kojima su se našli verovatno bi još jedan favorit pao na putu do finala.

Izabrane vesti

Ovako, Senegal se konsolidovao u nastavku, preko razigranog Manea opasno i konstantno pretio, a samo gol je nedostajao pa da napadač Liverpula bude proglašen i najboljim pojedincem ovog susreta. Istina, Mane ga je dao u 74. minutu, ali ga je glavni arbitar na asistenciju iz VAR sobe poništio zbog ofsajda.

Eto, prvi put je danas korišćena video pomoć na Kupu Afrike u istoriji i možda će ona značajno smanjiti kontroverze koje smo gledali prethodnih nedelja u takmičenju po gurpama. 

Ipak, ni asistencija nije loš učinak za Manea, njegov sjajni tim koji čine listom zvezde evropskog fudbala (Kulibali, Konate, Nijang, Keita Balde...) opravdao je ulogu favorita i obezbedio vizu za polufinale. Senegalcima je u samoj završnici posao bio znatno olakšan nakon isključena štopera Benina Verdona u 83. minutu što je bio znak da počnu da slave.

Benin može da bude ponosan na učinjeno u Egiptu ovog leta, a Senegalu ostaje da sačeka sutrašnji okršaj između Madagaskara i Tunisa kako bi saznao ime rivala u polufinalu, na putu do same završnice kontinentalnog šampionata u fudbalu.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE

Sreda
Senegal - Benin 1:0 (0:0)
/Gej 70/

21.00: (2,10) Nigerija (3,00) Južna Afrika (4,10)

Četvrtak
18.00: (3,90) Obala Slonovače (3,05) Alžir (2,15)
21.00: (5,40) Madagaskar (3,40) Tunis (1,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara