Ivan Jurić (Reuters)
Ivan Jurić (Reuters)

Šta se to dešava sa Srbima u Torinu?! Jurić izgubio strpljenje sa Ilićem i Radonjićem

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 14:19

Hrvatski trener poručio da od igrača očekuje da postanu svesni svojih mana i da napreduju

Retko koji naš trener je uradio za srpski fudbal kao hrvatski strateg Ivan Jurić tokom godina rada u italijanskoj Seriji A. Moglo bi se reći da nam je doneo veću korist od gomile bivših selektora.

Počevši od statusa Darka Lazovića kojeg je preporodio u Đenovi, a onda ga u Veroni afimisao u jednog od najboljih igrača i lidera ekipe. U Veroni je hrabro tada hurnuo i mladog Ivana Ilića, lansirao ga u fudbalsku orbitu i kasnije bio glavni sponzor njegovog 15.700.000 evra teškog transfera u Torino. U Torinu je kod njega Saša Lukić igrao fudbal života i obezbedio transfer u Premijer ligu. Bio je prvi trener koji je dao ozbiljnu šansu Vanji Milinkoviću Saviću, rizikovao sa njim i promovisao ga u golmana reprezentativnog kalibra. Konačno, prihvatio je i kocku sa rizičnim Nemanjom Radonnjićem koji je posle neuspeha u Marselju bio u slobodnom padu nakon pozajmica u Herti i Benfiki. Svi su tokom rada sa Jurićem postali ili ostali reprezentativci.

Izabrane vesti

Ipak, odnos hrvatskog trenera i srpskih fudbalera u Torinu je očigledno zahladneo. Italijanski mediji su još pre dva dana lansirali priču o nezadovoljstvu trenera Ilićem, ali i Ilića trenerom i najavili mogućnost januarskog transfera u Fulam. Serija slabih rezultata Torina (dva boda na pet mečeva) je sigurno doprinela nervozi sa obe strane.

Nije ni čudo što je na današnjoj konferenciji za medije uoči meča sa Lećeom već drugo pitanje italijanskih novinara bili posvećeno statusu srpskih rerepezntativaca.

Kakva je nedelja iza Ilića i Radonjića?

“U ovom momentu razmišljam o drugačijim izborima. Kada se maksimalno potrošiš na nekog igrača, onda očekuješ najbolje od njega. Ali to sada nije slučaj. Nisam srećan zbog toga je to su moje stvari kojima treba da se bavim. Prihvatam odgovornost i shvatam gde sam pogrešio. Ako moram da napravim drugačije izbore, trudiću se da negativu pretvorim u pozitivu. Znam da su oni dobri igrači ali u ovom trenutku ne pružaju dovoljno”.

Možete li nam objasnite šta se dešava sa Ilićem?

“Igrači imaju uspone i padove, imaju svoja ramišljanja koja nekad izraze, nekad ne. Moje fundamentalno razmišljanje je da svaki igrač treba biti svestan svojih mana i vrlina kako bi napredovao. Ako neko hoće sa napreduje onda kod nas ima sjajne primere Bonđorna, Ričija i Shursa koji su se mnogo poboljšali. Shurs je težak ali je postao svestan mana i eliminisao ih. Neki ljudi to razumeju u ranijim fazama i naprave bolje karijere. Onda prođu bolje i na finansijskom planu. Neki ne razumeju i ostanu tu gde jesu”.

Da li među pogrešne izbore svrstavate i Vanju Milinkovića Savića?

“Imao je i on pozitivne i negativne periode. Kada izabere mladog golmana koji nigde nije branio, trener je izabrao težak period. Ali iskreno mislim da će Vanja uspeti. Vidim kod njega želju i mentalnu volju kada se suočava sa negativnim stvarima. Sa golmanima morate da imate strpljenja, ali za Vanju sam uveren da će biti još jači”.


tagovi

Vanja Milinković SavićIvan IlićIvan JurićNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara