Šta sve nudi Lajpcig za Olma? Dva miliona evra za svaku Ligu šampiona, bonus za 15 utakmica, tu su i procenti

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 10:37

Ali i simbolično obeštećenje...

Transfer saga oko Danija Olma još nije završena. A kada će niko ne zna. Svakodnevno se smenjuju informacije o ponudama Milana, Vulverhemptona i Barselone. Međutim, nema naznaka da je posao blizu realizacije.

Mladi španski reprezentativac izrazio je želju da pređe u Lajpcig, smatrajući da će u nemačkoj bundesligi imati najviše mogućnosti da razvije talenat i dodatno napreduje. Problem je što Lajpcig želi da u kasu Dinama uplati „samo“ 16 miliona evra. Malo obeštećenje, ali Sportske Novosti danas donose priču o tome da bi u celu priču mogli da budu uključeni i drugi bonusi, odnosno procenti od daljeg transfera.

Izabrane vesti

Bundesligaš je za svaki plasman u Ligu šampiona spreman da isplati Dinamu dva miliona evra. Dakle, ako se dogodi da Olmo potpiše na pet godina, a Lajpcig svake godine uhvati Ligu šampiona, kasa Modrih bila bi punija za još deset miliona evra. Takođe, za svakih 15 utakmica koje Olmo odigra Dinamo bi dobio još milion evra. Lajpcig nudi i deset posto od budućewg transfera, a sa Olmom želi da napravi izlaznu kluazulu od 80 do 100 miliona evra. Dinamo bi od te svote dobio 10 psto i zaradio najmanje još osam miliona vra. Dakle, tada bi ukupna cena transfera debelo premašila 30 miliona evra, čak bi se približila onoj cifri koja se često pominjala i bila Dinamov target – 40 miliona evra.

Sa druge strane, pišu Sportske Novosti, i dalje stoji ponuda Vulv erhemptona koja je u startu bolja za Dinamo, jer iznosi 25 miliona evra. Klub sa Ostrva nudi i 20 posto od budućeg transfera...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara