Marko Stamenić i Mitar Mrkela (©FK Crvena zvezda/Facebook(
Marko Stamenić i Mitar Mrkela (©FK Crvena zvezda/Facebook(

Stamenić: Šestica je srce tima, ja to želim da budem u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.06.23. | 13:49

Crveno-beli promovisali novog vezistu

Samo nekoliko dana pošto je u Austriji postigao prvenac za A selekciju Novog Zelanda, u prijateljskom meču sa Katarom (prekinutom zbog rasističkih uvreda jednog arapskog fudbalera), Marko Stamenić doputovao je u Srbiju i pridružio se fudbalerima Crvene zvezde koji se pripremaju na Zlatiboru.

Nakon što se upoznao sa novim saigračima i trenerom Barakom Baharom, 21-godišnji vezista - koji se u Mozzart Bet Superligi neće voditi kao stranac zbog srpskih korena - predstavljen je medijima.

Izabrane vesti

Prvo je to učinio Mitar Mrkela.

"Marko Stamenić je potpisao zimus, ali stiče pravo igranja ovog leta. Radi se o mladom igraču, rođen je 2002. godine, stiže iz Kopenhagena i ujedno je reprezentativac Novog Zelanda. Mlad je, a ima dosta iskustva na međunarodnoj sceni. Prošle sezone je odigrao četiri utakmice u Ligi šampiona, što je za nas veoma važno. Bitno je i da ima srpski pasoš, te će u Mozzart Bet Superligi moći da bude bonus. Igra u sredini, može da pokrije više pozicija, čak je igrao i štopera u Kopenhagenu. Višenamenski i moderan igrač koji će verujem ostati dugo u Zvezdi", istakao je sportski direktor srpskog šampiona.

Ugovor između Crvene zvezde i Stamenića potpisan je na četiri godine. Mladi fudbaler je naveo da mu je čast što će nastupati u klubu iz zemlje u kojoj mu je rođen otac.

"Otac mi je došao iz Novog Sada na Novi Zeland, upoznao je moju mamu, a onda sam se rodio i ja. Lepo sam živeo tamo, punih 18 godina, a onda sam došao u Evropu. Sad sam ovde, gde su moji koreni i radujem se što sam u Srbiji i što ću moći da upoznam ovdašnju kulturu. Ovo je veliki dan za mene i moju porodicu. Boriću se za crveno-bele boje i nadam se da ću u naredne četiri godine uspeti sve da ostvarim sa klubom. Igrači su me lepo prihvatili, srdačni su, kao i svi u klubu i jedva čekam da zaigram", rekao je Stamenić.

Novi fudbaler crveno-belih izabrao je broj šest na dresu. Objasnio je i zbog čega.

"Nosio sam ga i kad sam bio dete, znači mi, smatram da je 'šestica' srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi. Igrao sam u reprezentaciji i ofanzivnog veznog, u Kopenhagenu i štopera, ali što se mene tiče, vidim se u sredini, u centrali, jer volim i da napadam i da branim. Ima prostora za napredak, radujem se tome, znam šta mogu da pružim klubu", samouveren je reprezentativac Novog Zelanda.

Crvena zvezda će od septembra igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, a imena rivala saznaće krajem avgusta. Stamenić ističe da nema posebne želje po tom pitanju.

"Imaćemo priliku da igramo sa velikim klubovima, ali i mi smo veliki klub. Zbog toga, fokus je na nas i naše ciljeve. Želimo pobede, a ako budemo igrali sa nekim velikanom, biće to samo bonus. Uzbuđen sam za ono što dolazi, siguran sam da ćemo biti dobri".

Pored poziva iz Beograda, mladi vezista kaže da je imao još neke ponude.

"Imao sam opcija, ali srce je reklo Zvezda. Znam da je ovo pravo mesto za mene i moj fudbalski razvoj. Složila se i moja porodica s tim, podržali su me i zaista smo ponosni što sam fudbaler Crvene zvezde".

Osvrnuo se Marko Stamenić i na čuvenu haku, ples karakterističan za ragbiste s Novog Zelanda.

"Haka je važna kultura na Novom Zelandu, učimo to kao deca. Imao sam priliku da uradim taj ples, ali kad ovde pogodim, proslaviću gol sa saigračima, jer fudbal je timska igra. Odrastao sam uz fudbal, iako su tamo popularni i drugi sportovi, ali ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mi je preneo tata. Od malih nogu sam postao potpuni zaljubljenik u fudbal. Što se ragbija tiče, mršav sam bio za to, preduslov je da budeš krupan. Kad sam bio dete, bio sam prilično mršav, i izabrao sam fudbal. Mislim da nisam pogrešio", istakao je novi igrač Crvene zvezde.


tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaMarko Stamenić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara