Marko Stamenić u crnom dresu (©Reuters)
Marko Stamenić u crnom dresu (©Reuters)

Prvenac Zvezdinog Stamenića u meču prekinutom zbog rasizma (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.06.23. | 19:47

Novi vezista crveno-belih strelac za Novi Zeland protiv Katara u utakmici koju njegova selekcija nije želela da nastavi zbog navodno rasističkih uvreda

Fudbaleri Crvene zvezde ovog ponedeljka počeli su pripreme za sezonu 2023/2024 pod nadzorom novog trenera Baraka Bahara, ali bez nekoliko važnih igrača, koji imaju obaveze u svojim reprezentacijama. Oni će se naknadno priključiti ekipi na Zlatiboru, a među njima je i novi vezista crveno-belih Marko Stamenić.

Dogovor sa vezistom Kopenhagena odavno je postignut, čekalo se samo da istekne ugovor sa Dancima, ali moraće na stadionu Rajko Mitić da se strpe još koji dan, pošto je igrao za selekciju Novog Zelanda u petak protiv Švedske (1:4), a potom i danas protiv Katara u meču u kom je dao prvi gol za nacionalni tim, ali je prekinut zbog navodnog rasizma.

Izabrane vesti

Stamenić je bio strelac za 1:0 u 17. minutu, udarcem po zemlji sa dvadesetak metara, međutim, po završetku prvog poluvremena, tokom kog se rezultat nije više menjao, usledio je i neočekivani kraj utakmice. Fudbaleri Novog Zelanda odbili su da se vrate na teren zbog navodnih rasističkih uvreda koje je njihovom Majklu Boksalu uputio jedan fudbaler arapske selekcije, a arbitar nije reagovao. Meč je, inače, igran u austrijskom Ritcingu.

Svakako, prekid utakmice ne bi trebalo da poremeti raspoloženje novog Zvezdinog fudbalera nakon što se u 14. nastupu za A selekciju Novog Zelanda prvi put upisao u strelce.



tagovi

Marko StamenićFK Crvena zvezdareprezentacija Novog Zelanda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara