Marko Stamenić (©Reuters)
Marko Stamenić (©Reuters)

Stamenić u Ivaniću vidi Kaku, a Zvezdu u nokaut fazi Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.07.23. | 08:40

Reprezentativac Novog Zelanda puca od samopouzdanja

Za tek nešto više od mesec dana u Crvenoj zvezdi uspeo je Barak Bahar da napravi tim koji deluje potpuno spreman za ono što ga čeka u Ligi šampiona. U duelu sa Fjorentinom, kojoj su za manje od pola sata dali pet golova, fudbaleri srpskog šampiona pucali su od energije i samopouzdanja. Bili su rastrčani po celom terenu, laki na lopti, bez mnogo komplikovanja, a čvrsti u duelima. Pobeda 5:0 lako je mogla da bude i ubedljivija.

Među onima koji ovog leta blista u crveno-belom dresu je reprezentativac Novog Zelanda srpskih korena, Marko Stamenić. Doskorašnji fudbaler Kopenhagena odlično se snašao u novom okruženju i deluje kao da je ponikao na Marakani, a ne tek došao u klub. Toliko je jak utisak ostavio da se navijači već pribojavaju da bi na zimu mogao da ode u neki bogatiji klub od Crvene zvezde. Predviđa mu se Premijer liga, ali on se na te priče ne obazire.

Izabrane vesti

Ne prati Stamenić šta se komentariše na društvenim mrežama, već je posvećen cilju koji je zajedno sa novim saigračima i trenerom postavio pred sebe. A, to je - plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

"Trudim se da budem što je moguće više van društvenih mreža i koncentrišem se na odnos sa saigračima, prijateljima i, naravno, porodicom. Ali, čujem da su dobri komentari i drago mi je zbog toga, zahvalan sam. Uživam u Beogradu. U klubu je sve na visokom nivou, veoma profesionalno, navijači su sjajni, dobro igramo, tako da mi je zabavno i mnogo učim, što je najbitnije. Moj otac je iz Srbije, tako da me je pripremio na ono što me čeka ovde", rekao je 21-godišnji vezista.

Potom se osvrnuo na ambicije...

"Ambicija nam je da prođemo grupu. Imamo velika očekivanja jedni od drugih, a kroz rezultate u svim ovim prijateljskim utakmicama pokazali smo da možemo da pobeđujemo jake rivale, tako da ciljamo visoko kada je reč o Ligi šampiona", iskreno je poručio Stamenić Zvezdinim navijačima.

Nijednog trenutka tokom razgovora momak sa Novog Zelanda nije delovao ka da se snebiva i pokušava da ublaži i "upakuje" svoje reči tako da budu svima prihvatljive. Kao što to rade političari, pa i mnoge njegove kolege.

Stamenić je od prve do poslednje rečenice govorio ono što zaista misli. Pa i to da razmišlja o prvom mestu na tabeli grupe Lige šampiona.

Iako bi i treća pozicija, koja vodi u Ligu Evrope, bila opšte prihvaćena u klubu i među navijačima.

"Ne razmišljamo na taj način, već želimo da pobedimo u svakoj utakmici. Cilj nam je da prođemo u drugu rundu, naravno da i mi maštamo o prvom mestu u grupi, ko ne bi? Trudićemo se da igramo najbolje što možemo i nadam se da će nas to odvesti u sledeću fazu takmičenja", jasan je Stamenić.

Potporu za svoj stav mladi fudbaler pronašao je u istoriji Crvene zvezde i njenom pobedničkom DNK.

"Kada gledate Real Madrid, Mančester Siti i druge, pomislite kako su to veliki klubovi, ali i Crvena zvezda je veliki klub. U prošlosti je bila prvak Evrope, pobeđivala velike rivale, tako da sam siguran da i ove sezone možemo da napravimo neke velike stvari".

Govoreći o saradnji sa Barakom Baharom i njegovim stručnim štabom, Stamenić je naglasio reč "profesionalci" i istakao da je za igrača jako bitno kada to primećuje kod trenera. A, govoreći o saigračima izdvojio je Mirka Ivanića kada je upitan ko je najbolji u ovom timu crveno-belih.

"Ima mnogo talentovanih igrača, ali ako pričamo o iskusnijima, onda Ivanić. Volim njegov stil, podseća me na Kaku kog sam voleo da gledam", objasnio je novajlija.

U Baharovim zamislima, Marko Stamenić je trenutno kična Zvezdinog tima, igrač koji spaja odbranu i napad. Njegova uloga nije ni strogo defanzivna ni izričito ofanzivna. Primarno mu je da kvari napade rivala, ali ima ga često i pred protivničkim kaznenim prostorom.

"Igraću na kojoj god poziciji trener bude tražio, jer je moj cilj da budem u timu i da se borim u svakoj utakmici".

S obzirom na to da je još mlad i da je odrastao na Novom Zelandu, gledajući prenose najboljih fudbalskih liga i klubova, za očekivati je da ima svog favorita među velikanima. Ipak, nije se dao "navući". I na to pitanje Stamenić ima odgovor koji pogađa u metu.

"Crvena zvezda je moj omiljeni klub. Tek sam mesec dana ovde, ali uživam i spreman sam da dam sve od sebe za ovaj klub", saopštio je Marko Stamenić navijačima Crvene zvezde.

Ako nastavi da igra u dosadašnjem ritmu, brzo bi mogao da postane njihov ljubimac.



tagovi

Marko StamenićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara