Novi trener Standarda Mbaje Leje (Foto: AFP)
Novi trener Standarda Mbaje Leje (Foto: AFP)

Standard sa novim trenerom prekida dvoipomesečni post

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 12:57

Tim iz Liježa poslednji trijumf u prvenstvu upisao u 11. kolu

Mandat Filipa Montanijea u Liježu krenuo je obećavajuće. Francuski stručnjak, koji je prethodno uveo Lans u Ligu 1, kupio je poverenje čelnika kluba još na pripremnim utakmicama kada je savladao između ostalih Monako i dva puta Rems, da bi potom u uvodnih osam utakmica Župiler lige upisao pet pobeda. A kada je preko kvalifikacija obezbedio Standardu grupnu fazu Lige Evrope delovalo je da je Standard izabrao pravog čoveka, sposobnog da izazove vodeće timove prvenstva i kandiduje se za titulu.

Međutim, predviđanja belgijske fudbalske javnosti ispostavila su se tačnim. Standard nije kadar da se umeša u borbu za vrh. Od trijumfa nad Ostendeom u 11. rundi Crveni više nijednom nisu slavili u prvenstvu. Osam utakmica od tada – četiri boda. Poraz od Sint Trojdena u poslednjem meču u 2020. godini, četvrti uzastopni označio je kraj za Montanijea i pad Standarda u donji deo tabele. Uprava kluba pokazala mu je put ka izlaznim vratima stadiona Moris Dofran, a na njegovo mesto dovela Mbajea Lejea, pa će senegalski stručnjak, koji je do sada obavljao funckiju pomoćnika, u poslednjem meču 30. kola protiv Vaslan Beverena (20.45) upisati zvaničan samostalni debi.

Izabrane vesti

I odmah na debiju nevolje. Standardni prvotimac, vezista Gojko Cimirot bio je pozitivan na poslednjem testiranju na korona virus, te će propustiti prvi meč svog tima u novoj godini. Pored njega, odsutni su i Kostas Laifis, Kipranin koji je i dalje u karantinu u domovini, ali i povređeni Kolins Fai. Svi ostali biće na raspolaganju Standardovom vatrogascu.

U gostujućem sastavu odsutni su jedino Aleksis Gamboa, koji je po povratku iz Kosta Rike morao u karantin, i povređeni Din Sula, doduše, ni izbliza bitan igrač koliko Gamboa. Vaslan Beveren, za koji nastupa i srpski fudbaler Aleksandar Vukotić, bodovnu zalihu je popravio na prelasku iz novembra u decembar, osvojivši u tom periodu 13 od maksimalnih 15 bodova, ali je potom naišao na "tvrdo". Poražen je od Genta i Antverpena, dok je u poslednjem meču jesenjeg dela sezone uzeo bod Genku, pa se sada nalazi izvan zone ispadanja.

Standard na svom terenu tradicionalno prolazi odlično protiv Beverena. Crveni su dobili osam od deset mečeva sa današnjim rivalom kod kuće. Nastavak tradicije bio bi poželjan, jer bi istovremeno označio i prekid dvoipomesečnog posta.

BELGIJA 1 - 30. KOLO

Subota

Varegem - Muskron 1:0 (1:0)

/Fosen 9/

Serkl Briž - Epen 1:2 (0:0)

/Hogas 53 - Prevljak 69, 76/

Kortrajk - Genk 2:1 (1:1)

/Gej 23, 54 - Onuaču 41/

Ostende – Šarlroa 3:2 (1:1)

/Sakala 5, Hendri 58, Hjulsager 63 – Nikolson 27, Razaei 75/

Nedelja

Mehelen - Antverpen 3:0 (0:0)

/Shofs 59, Hairemans 63, 67/

Beršot - Gent 1:1 (1:1)

/Kulibali 23 - Kums 43/

Leven - Anderleht 1:0 (0:0)

/Anri 87/

Sint Trojden - Klub Briž 1:2 (0:2)

/Buatu 55 - Dost 13, Lang 35/

Ponedeljak

20.45: (1,55) Standard (4,00) Beveren (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BeverenStandard LiježŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara