Dejan Stanković (©Star sport)
Dejan Stanković (©Star sport)

Stanković: Ne želimo više da poklanjamo bodove

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 13:37

"Rekao sam sebi da nikad više neću dozvoliti da me nešto udalji od fudbalera koje treniram, ni od kluba u kom sam", rekao je trener Crvene zvezde

Osokoljena pobedom nad Gentom u trećem kolu Lige Evrope, Crvena zvezda u nedelju dočekuje Inđiju (19.00) u poslednjem meču 14. kola sa jasnim ciljem – da ciklus pred odlazak na reprezentativnu pauzu zatvori novom pobedom, 12. u Super ligi Srbije.

Na konferenciji za štampu trener srpskog šampiona Dejan Stanković je podsetio na prethodnu prvenstvenu utakmicu na stadionu Rajko Mitić, kada je Javor odoleo.

Izabrane vesti

Mnogo toga je u igri, a sa Inđijom se završava treći ciklus utakmica i o bilo čemu sem o pobedi, ni ne želimo da razmišljamo. Mi smo i protiv Javora mogli da damo tri ili četiri gola, ali takav je bio dan. Nismo realizovali sve ono što smo postigli. Imali smo dobre šanse, ušli ozbiljno u meč, ali bez pobede. Javor je bio škola, ali ne želimo više da "poklanjamo" bodove, tako da ćemo predano ući u meč sa Inđijom, jer znamo šta nam pobeda donosi”, rekao je Stanković.

Osvrnuo se strateg crveno-belih i na meč sa Gentom, priznavši da mu je bilo teško što ponovo tim nije mogao da predvodi sa klupe.

Baš mi je bilo teško, ali stručni štab i svi koji su bili tu su dali maksimum da dođemo do tri boda. Gent je odlična ekipa, ali sam i pre utakmice rekao da ne želim da ih precenjujem, ni potcenjujem. Videla se njihova snaga u napadu, sjajni su u kontrama, brzi, stvarno odlična ekipa. Naša pobeda je time još veća, jer znamo protiv koga smo igrali. Čestitao bih igračima još jednom, a sebi sam rekao da nikad više neću dozvoliti da me nešto udalji od fudbalera koje treniram, ni od kluba u kom sam.

Priznaje Stanković i sam da je pobedom nad belgijskim timom njegova ekipa odškrinula vrata nokaut faze Lige Evrope.

Meč po meč. Na dobrom smo putu. Pre Genta sam pričao da pobedom otvaramo vrata za nešto lepo, a to je proleće u Evropi. To nam je cilj, utvrđen još na početku grupne faze. Ne odustajemo od toga, jer tako se piše istorija.”

Gelor Kanga je protiv Genta pružio verovatno i najbolju utakmicu od povratka u Zvezdu koju je krunisao i vodećim pogotkom.

"On je veoma važan igrač za nas, za klub i svlačionicu. Bitan šraf u igri Crvene zvezde. Postigao je dva važna pogotka, i to će mu dobro doći za motivaciju i samopouzdanje. Ritam je težak, a on dolazi iz perioda u kom je bio pod velikim stresom. Korona, testiranje, kuća, karantin, treba to izdržati. Odigrao je čitavu utakmicu protiv Surdulice, protiv Genta izašao pred kraj. Bio je fenomenalan, ali svi su malo pali fizički kasnije, što i ne čudi kad se uzme u obzir da je utakmica bila teška", zaključio je Stanković.



tagovi

FK Crvena zvezdaInđija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara