Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Stanković o razlozima odlaska: Zvezda melje, bio sam emotivno ubijen

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 13:21

"Bilo mi je neopisivo, nisam takvo razočaranje doživeo otkako sam u fudbalu. Kada smo odigrali možda jedno od najboljih poluvremena...", vraća se bivši trener crveno-belih na poraz od Makabi Haife

Trenerski mandat Dejana Stankovića na klupi Crvene zvezde mogao bi se oceniti visokom ocenom. Osvajane su titule, dočekivano proleće u Evropi, ali jedno je ostalo nedostižno za nekadašnjeg kapitena - plasman u Ligu šampiona.

Imao je Stanković tri pokušaja da sa svojim timom stigne do grupne faze elitnog takmičenja. Prvi je bio septembra 2020, kada je Omonija bila uspešnija, ali u specifičnoj situaciji. Zbog pandemije virusa korona igrana je samo jedna utakmica, na Kipru, a nakon 1:1 domaćin je bio bolji u penalima. Druga prilika bila je leta 2021. protiv moldavskog Šerifa (1:1, 0:1), a onda i godinu dana kasnije, kada su se crveno-beli u plej-ofu sastali sa Makabijem iz Haife, koji je vodio sadašnji Zvezdin trener Barak Bahar.

Izabrane vesti

U oba meča srpski šampion je imao prednost na poluvremenu, ali nije uspeo da je sačuva. Pogotovo bolan bio je revanš, kada su crveno-beli prvo vodili sa 2:0, a onda u poslednjim trenucima meča autogolom Milana Pavkova umesto da igraju produžetke bili eliminisani.

Kao iz balona probušenog iglom ispumpala se euforija među Zvezdinim navijačima posle tog dvomeča, a bez energije je ostao i Dejan Stanković. Ubrzo je usledio rastanak...

"Bilo mi je neopisivo, nisam takvo razočaranje doživeo otkako sam u fudbalu. Kada smo odigrali možda jedno od najboljih poluvremena... Splet okolnosti, minuti primanja golova i načina kojim smo ih primili... Jednostavno te dotuku. Da, bio sam loše, trebalo mi je vreme da dođem sebi, da prebolim, da se oporavim. Kao zvezdaš, kao Zvezdino dete, igrač, potom i trener i neko ko je toliko voli... Ja sam izgubio na više frontova, ne samo na jednom. Ne samo kao trener. Bio sam stvarno ubijen. Ubijen emotivno, fizički, mentalno. Znači, nije se moglo. Ja nisam pobegao, niko me nije oterao. Mislim da je to bio jedan prirodan način da kažem da je to - to. Dao sam celog sebe i nisam imao više unutrašnje snage da prebolim taj poraz. Ali, to je Zvezda. Zvezda melje, Zvezda kida. Preponosan sam na te dve i po godine. Da se vratim unazad, možda bih nešto i promenio, možda i ne. Igrali smo dobar fudbal, na to sam ponosan, tako da ima tu mnogo dobrih stvari koje su urađene. Crvena Zvezda - jednako rezultat. Možeš da igraš kako god hoćeš, ali rezultat je onaj koji se gleda. Znači, teško mi je bilo, ali za Zvezdu sve", objasnio je Dejan Stanković razloge svog odlaska sa Marakane u intervjuu za Sportal.

Stanković je posle crveno-belih vodio Sampdoriju, ali usled brojnih, pre svega finansijskih problema, nije uspeo da sačuva Đenovljane u Seriji A. Od septembra je na klupi Ferencvaroša sa kojim beleži pozitivne rezultate (pet pobeda, dva remija), kako u mađarskom prvenstvu, tako i u Ligi konferencije u kojoj među rivalima ima i Čukarički.

U Crvenoj zvezdi Stankovića je nasledio Miloš Milojević, koji je nastavio šampionski niz, a od ove sezone ekipu vodi Barak Bahar, kormilar koji je upravljao Makabijem u kobnom dvomeču. U Beogradu mu ne ide baš tako sjajno kao u Haifi...


tagovi

Dejan StankovićFerencvarošFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara