Foto: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina

Stara dama petardom do novog trijumfa na pripremama, opet pogađala Vošina deca

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 15:14

Novosađani ubedljivo savladali kiparskog drugoligaša – 5:1

(Od izveštača Mozzart Sporta sa Kipra)

U drugoj pripremnoj utakmici na Kipru, fudbaleri Vojvodine upisali su i drugu pobedu. Posle trijumfa nad Voždovcem (2:1), golovima Lazara Jovanovića i Mihaila Ivanovića, i današnji trijumf ekipe Božidara Bandovića nad kiparskim drugoligašem Onisiliosom potpisala su Vošina deca. Petar Sukačev, Mihailo Ivanović i Dejan Zukić su rešili pitanje pobednika, a do kraja iskusni Aleksa Vukanović i Norman Kembel pobrinuli su se za veoma ubedljiv rezultat – 5:1 (1:1).

Izabrane vesti

I ovog puta, kao i protiv Zmajeva, Novosađani su do pobede došli posle preokreta. Iako su imali inicijativu od starta, primili su jeftin pogodak posle greške na sredini terena. Vrlo lep gol nakon kontranapada Kiprani su postigli u 23. minutu, ali je Voša spremila brz odgovor i tri minuta kasnije poravnala preko Petra Sukačeva, Vošinog izdanka koji je prvi put na pripremama sa seniorskim timom. Odbila mu se lopta na dvadesetak metara, a Sukačev ju je izuzetno preciznim udarcem spakovao uz desnu stativu. Napadala je Vojvodina u nastavku, ali nije uspela da preokrene rezultat u prvom poluvremenu. Međutim, već u 49. minutu Lale su stigle do vođstva novim pogotkom na pripremama mladog špica Mihaila Ivanovića, koji je pogodio posle sjajnog pasa Vukana Savićevića.

U poslednjih pola sata na terenu su se našli iskusniji igrači, pa je bila još vidljivija razlika u kvalitetu između srpskog i kiparskog tima, te su viđene još tri lopte u mreži kiparske ekipe. Dejan Zukić je prelepim pogotkom rešio sve dileme u 64. minutu, a na kraju su se u strelce upisali i Aleksa Vukanović i Norman Kembel.

Šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović danas je dao šansu igračima koji su u prošloj utakmici protiv Voždovca (2:1) imali manju minutažu, u formaciji 4-2-3-1: Rosić – Bjeković, Tanjga, Đorđević, Sukačev – Milosavljević, Petrović – Jovanović, Vukan, Kovačev – Ivanović. Više od pola ovog tima činila su Vošina deca, a među starterima su se našla i sva trojica novajlija Stare dame, golman Dragan Rosić, te vezisti Njegoš Petrović i Vukan Savićević. Druga grupa fudbalera, od kojih će sasvim izvesno većina činiti startnih 11 u šampionatu, u ovom susretu je odigrala završnih 30 minuta. Priliku nije dobio jedino kapiten Filip Malbašić, koji se još uvek oporavlja od povrede.

Naredni kontrolni meč Stara dama igra protiv jermenskog Ararata 28. januara.

PRIPREMNA UTAKMICA

VOJVODINA – ONISILOS 5:1 (1:1)

/Sukačev 26, Ivanović 49, Zukić 64, Vukanović 82, Kembel 87 – Kucalos 23/

Sotira, Kipar

Stadion Onisilosa

Vojvodina (4-2-3-1): Rosić – Bjeković, Tanjga, Đorđević, Sukačev – Milosavljević, Petrović – Jovanović, Vukan, Kovačev – Ivanović. Igrali su još: Vukčević, Carević; Zukić, Lazarević, Vukanović, Indio, Nikolić, Raduloivć, Crnomarković, Kembel, Bukinac, Jeličić, Borak

Onisilos: Baig, Konstantino, Kenin, Martis, Papanagis, Dino, Lemesios, Alić, Šalić, Afonso, Ninčević, Kucalos, Papajorgu, Panajotis, Toma, Teodosiju, Kaserlidis.


tagovi

Prijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara