Juventus protiv Sampdorije (©Reuters)
Juventus protiv Sampdorije (©Reuters)

Stara Dama, stare navike: Trijumfalno otvaranje sezone, prvenac Kuluševskog i Ronaldov pečat na pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.20. | 22:26

Kuluševski iskoristio izostanak Dibale za debitantski gol u dresu Juvea

Andrea Pirlo će se po lepom sećati trenerskog debija. Iako nije bilo previše ubedljivo i lepršavo, Bjankoneri su ostvarili cilj. Odbranu devete uzastopne titule počeli su pobedom bez primljenog gola. Nesvakidašnje veliki broj primljenih golova u prošloj sezoni je anomalija koju italijanski stručnjak želi da ispravi. Iako je Sampdorija prethodnih godina umela da podmetne nogu šampionu, ovoga puta nije bilo prostora za iznenađenje – 2:0 (1:0).

Kakav bi to početak sezone bio da se najbolji igrač ne upiše u strelce. Juve jeste imao određenih kadrovskih problema, ali izostanak Paula Dibale znao je da iskoristi i materijalizuje Dejan Kuluševski koji je dobio priliku da u tandemu sa Kristijanom predvodi napad Stare Dame. Portugalac je zaustavljen u prodoru u 13. minutu, a momak rođen u Švedskoj je divnim udarcem sa distance pokazao da će biti ozbiljno oružje Juventusa u napadu na 10. uzastopnu titulu. Jer iz šestog kontakta, odnosno prvog udarca je postigao debitantski gol za branioca titule. Ali Juve nije pregazio rivala kao što se možda očekivalo, već se na naredni pogodak čekalo sve do 78. minuta.

Izabrane vesti

Blućerkati su možda i imali kakvu takvu šansu da pomrse konce favoritu na startu "njegove Serije A", međutim konfuzija i nespretna reakcija odbrane, poklonili su gol Bonučiju. Tu je bio kraj za Sampu, ali ne i za Ronalda. Jer koliko Portugalac voli timsku pobedu, bar podjednako uživa u bildovanju individualne statistike. Pored novog skudeta, nema sumnje da mu je glavni cilj da od Ćira Imobilea preotme zvenje Kapokanonijerea, odnosno najubojitijeg bombardera Serije A. Aron Ramzi ga je poslužio loptom u prostor, a on je iskosa pogodio malu mrežu i zapečatio petu pobedu torinskih crno-belih u poslednjih šest duela sa rivalom sa Marasija.

Juventus je peti pu uzastopno slavio na startu nove sezone serije A, učinak kojim ne može da se pohvali nijedan tim koji trenutno nastupa u elitnom rangu. Andrea Pirlo je nagovestio da će tokom sezone forsirati sistem sa tri centralna defanzivca, a kada se Kjeliniju i Bonučiju za oko šest nedelja bude pridružio Matijs de Liht, nema napada koji se neće plašiti da napadne Bjankonere.


SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Fjorentina – Torino 1:0 (0:0)

/Kastrovili 78/


Verona - Roma 0:0

Nedelja

Parma - Napoli 0:2 (0:0)

/Mertens 63, Insinje 77/

Đenova - Krotone 4:1

Sasuolo - Kaljari 1:1

Juventus - Sampdorija 3:0 (1:0)

/Kuluševski 13, Bonući 78, Ronaldo 88/


Ponedeljak

20.45:(1,60) Milan (4,00) Bolonja (5,70)


Odloženo za 30. septembar

18.00 Benevento - Inter

18.00 Udineze - Specija

20.45 Lacio - Atalanta



tagovi

JuventusKristijano RonaldoSampdorija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara