(Star sport)
(Star sport)

Stefan Bukinac: Dovoljno sam zreo da budem prvi levi bek Vojvodine

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 16:17

„Cilj mi je da osvojimo trofej Kupa i budemo trećeplasirani u prvenstvu“, poručuje perspektivni bek Novosađana


(Od izveštača Mozzart Sporta iz Larnake)

Izabrane vesti

Učešće na Evropskom kadetskom prvenstvu 2022, na kojem su Orlići stigli do polufinala, poslužilo mu je kao šansa za prekomandu iz omladinskog pogona u prvi tim. Tokom jesenjeg dela sezone odigrao je sedam mečeva u Mozzart Bet Superligi, a iako mu je tek 18 godina, talentovani Vošin bek Stefan Bukinac veruje da je dovoljno zreo da postane prvi izbor trenera Božidara Bandovića na toj poziciji. U razgovoru za Mozzart Sport, Bukinac kaže da gaji velike ambicije, kako na ličnom, tako i na klupskom planu, a one podrazumevaju osvajanje trofeja Kupa i treće mesto na tabeli.

S obzirom na to da igra na inače deficitarnoj poziciji beka, momak iz Srbobrana upravo u tome vidi svoju šansu za veliku karijeru. Očekuje veću minutažu, a uz to veruje da će i sa mladom reprezentacijom Srbije da izbori plasman na kontinentalnu smotru. Uporedo Vošin omladinac sanja i poziv za A selekciju.

Nadam se da ću imati mnogo veću minutažu nego u prvom delu sezone. Partije u jesenjem delu su mi značile da steknem iskustvo i osećam da sam mnogo zreliji. Bio sam zadovoljan i dosadašnjom minutažom, mlad sam igrač, ali smatram da sam pokazao da mogu da igram više. Zato verujem da ću u nastavku da budem standardan“, kaže perspektivni bek.

Veruje Bukinac da će biti starter iako ima konkurenciju u vidu iskusnijih Stefana Đorđevića i Gruzina Gurama Giorbelidzea.

Verujem da ću biti prvi levi bek ekipe. Osećam da sam spreman za to. Odigrao sam nekoliko utakmica u prvom delu, što mi je mnogo značilo. Standardan sam omladinski reprezentativac, tako da očekujem da budem i starter u prvenstvu”.

Važi za jednog od najperspektivnijih bekova u Srbiji, a ima i visoke ambicije sa Starom damom.

„Sad imamo mnogo jači i iskusniji tim. Uveren sam da će biti sve mnogo bolje u nastavku sezone. Ambicije su mi uvek na najvišem nivou. Želim da dobrim izdanjima pomognem ekipi da osvojimo Kup, da završimo na trećem mestu u Mozzart Bet Superligi i da izađemo na evropsku scenu“.

(Star sport)(Star sport)

Letos su interesovanje za Bukinca pokazali Jedinstvo iz Uba, IMT, ali i šampion Crvena zvezda. Uz to, stizale su i neke ponude iz inostranstva.

Imao sam nekoliko ponuda, ali ja želim da ostavim dublji trag u Vojvodini. Na to sam fokusiran i trenutno ne razmišljam o odlasku”.

Bukinac je zadovoljan radom novog trenera Božidara Bandovića. Ističe da mu odgovara njegova fudbalska filozofija.

Veoma sam se dobro uklopio u rad novog šefa. Treninzi su efikasni. Smatram da sam u međuvremenu mnogo napredovao i u defanzivi, ali u u ofanzivnom delu. Verujem da će to biti vidljivo na mečevima u prolećnom delu sezone. Kod novog trenera igramo takav sistem da nekad trojica igrača ostaju pozadi, u defanzivi, a jedan bek se penje gore. To mi veoma odgovara”.

Budući da je pozicija bekova deficitarna, Bukinac u tome vidi svoju šansu.

„Naravno, levi bekovi su uvek traženi na tržištu. U tome vidim i svoju priliku. I u klubu, i u reprezentaciji se veoma trudim i dajem sve od sebe. Očekujem da jednog dana dobijem i poziv od selektora A reprezentacije. To mi je svakako jedan od ciljeva u karijeri“.

Po levoj strani veoma dobro funkcioniše u paru s Normanom Kembelom, a od iskusnog beka Stefana Đorđevića dobija savete.

„Đorđević mi mnogo pomaže, daje mi uvek savete kada je potrebno. Priđe mi i objasni kada nešto pogrešim, tako da od njega mnogo učim. Svejedno mi je manje-više s kim igram. Mada u poslednje vreme sam na utakmicama i trenizima češće igrao sa Kembelom po toj strani i to je jako dobro funkcionisalo”.

Bukinac je standardan reprezentativac mlade reprezentacije, sa kojom će u martu pokušati da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

„Bili smo drugi u toj prvoj grupi, iza Škotske, tako da nas sad očekuje druga grupa iz koje prolazi dalje samo prvoplasirana reprezentacija. Igraćemo sa Portugalom, Škotskom i Grčkom. Neće biti lako, ali očekujem da pobeđujemo na kvalitet i karakter, te da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo“, završio je Stefan Bukinac.


 


 



tagovi

FK VojvodinaStefan Bukinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara