Stevanović: U klubu znaju da želim da završim karijeru u Partizanu, bilo je nepravdi od trenera - prepoznaće se

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 10:02

"To me je inspirisalo i povećavalo inat da ne može niko da me pobedi. Ponizi! Više sam davao na treninzima i utakmicama, dokazao da ne mogu da me unište. Uvek ću da budem jači od njih", kaže odlični čuvar mreže

Miljenik Partizanove publike Nemanja Stevanović ne krije privrženost crno-belo dresu, kao ni da želi da završi karijeru u Humskoj, iako ima 29 godina i još nije ni blizu poznih igračkih godina.

U intervjuu za Žurnal, Stevanović je govorio o aktuelnom trenutku, najvažnijim životnim i igračkim trenucima, posebnom odnosu sa navijačima Parnog valjka.

Izabrane vesti

"Želim da završim karijeru u Partizanu, to ljudi u klubu znaju. Voleo bih da svake godine igramo evropsko takmičenje, to je veliki uspeh", rekao je Stevanović za Žurnal.

Stevanović mnogo toga u golmanskoj karijeri duguje Radovoj legendi Milanu Ševu.

"Na Banjici živa vatra seva, nema boljeg od Milana Ševa! Ostavioo me je u Radu, učio i u BASK-u, Čukaričkom. Sve što znam je, maltene, zahvaljujući njemu. U Partizanu sam s Jovšićem nadogradio neke stvari".

Zanimljivo, u svakom klubu u kom je igrao, pa tako i u Partizanu, morao je zaobilaznim putem do pozicije prvog golmana.

"Ni u jednom klubu po dolasku nisam stao na gol?! Kada je trebalo da branim u Drini iz Zvornika, ćale od drugog golmana dolazio je s kombinem da nas vozi na utakmice! U Radu - opet je bilo muke, u BASK-u, takođe. U Čukaričkom dobro, branio je Borivoje Ristić, dobar golman, njega sam zamenio, kasnije došao u Partizan. U Humskoj trnovit put, nepravdi od nekih trenera, prepoznaće se sami".

Ipak, to ga nije slomilo, već dodatno motivisalo.

"To me inspirisalo i povećavalo inat da ne može niko da me pobedi. Ponizi! Više sam davao na treninzima i utakmicama, dokazao da ne mogu da me unište. Uvek ću da budem jači od njih".

Kada je bilo najteže, posle operacije ramena ili?

"Nepravda! Eto, kad sam u Partizanu, posle finala kupa i pobede nad Crvenom zvezdom pola godine bio u drugom planu i morao na pozajmicu u Rad, sa svega 11 bodova?! Bilo ih je i kasnije, ali..."

Kad je bilo teže braniti, kada uđete 10 minuta na teren kao u proleće 2020. godine u Humskoj (1:0) ili otpočetka kao prošlog vikenda na Marakani?

"Kad se ulazi, naravno, pogotovo nezagrejan i kad vaš tim minimalno vodi. Volim da branim pod pritiskom, zbog toga sam i srećan što sam u Partizanu".

Ipak, u 167. večitom derbiju je bio praktično nezaposlen. Crno-beli su ostali na drugom mestu, ali ne odustaju od borbe sa Crvenom zvezdom.

"Voleo bih da svaku utakmicu budem bez posla. Odigrali smo fenomenalno, Zvezda je uputila samo jedan, bezopasan šut. Dominirali smo, prvo poluvreme pogotovo. Verujem da možemo da osvojimo titulu, bitno je da uradimo ono što je do nas - savladamo sve do kraja. Ono što nije... Da li će da bude regularno, to već ne možemo da utičemo. Svi protivnici su teški, bilo bi lepo da Zvezda sve ne pobedi".

Saigrač Siniša Saničanin vrbuje Stevanovića da brani za selekciju Bosne i Hercegovine.

"Da pričamo često, tamo je moj rođak Miroslav Stevanović. Prativ BiH, Crnu Goru, zbog Vujačića, Ščekića, drago mi je zbog uspeha svake reprezentacije iz okruženja. Nije bilo poziva za BiH, priča jeste. Za Republiku Srpsku - uvek, bila mi je prva reprezentacija. Govorilo se u prijateljskoj utakmici, nije došlo do nje, verovatno iz političkih razloga", dodao je Stevanović.

KOMPLETAN INTERVJU MOŽETE PROČITATI U PRAZNIČNOM IZDANJU SPORTSKOG ŽURNALA


tagovi

Nemanja Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara