Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Stigla potvrda iz Rivera: Hulijan Alvarez je Sitijev, ostaje na pozajmici na Monumentalu do leta

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 01:46

Predsednik argentinskog velikana poručio da je postignut dogovor sa Građanima

Tragao je dugo Mančester Siti za napadačem, za naslednikom najboljeg igrača u klupskoj istoriji - Serhiom Aguerom. Merkao je sve špiceve u izlogu Pep Gvardiola, zagredao je Erlinga Halanda, obigravao oko Harija Kejna, opipavao je puls Fjorentini oko Dušana Vlahovića... Izbor je pao na supertalentovanog argentinskog napadača Hulijana Alvareza. Jedan Argentinac otišao je sa Etihada, zameniće ga drugi. Prirodno je bilo da najboljeg igrača Građana zameni napadač iz Argenitine.

Danima unazad jasno je da će popularni “Pauk” otići na brušenje kod Pepa Gvardiole i da je pitanje trenutka kada će Mančester Siti izbaciti official uz sliku Hulijana Alvareza. Taj čas još nije kucnuo, ali više apsolutno ne postoji nikakvda dilema da li će do tog transfera doći, jer je o transfer-bombi “propevao” Horhe Brito, prvi čovek River Plejta.

Izabrane vesti

“Kompletirali smo dogovor sa Mančester Sitijem da mu prodamo Hulijana. Dogovor je postignut. On će ostati u River Plejtu na pozajmici do 7. jula”, rekao je Horhe Brito i otklonio svaku dilemu, ako je uopšte i postojala.

Brojni klubovi obletali su oko Monumentala prethodnih meseci, svi sa istim ciljem - da u svoje dvorište donesu dragulj. Da odobrovolje rukovodstvo River Plejta i ubede ga da je za Hulijana Alvareza baš ta sredina najbolja za dalji razvoj. Utrkivali su se Bajern Minhen, Barselona, Milan, Inter, Fjorentina, pominjali su se i Atalanta, Nica i Juventus. Pobedio je Mančester Siti.

Supertalentovani argentinski napadač parafiraće za Građane, ali neće odmah krenuti da prazni ormarić na Monumentalu i stvari prebacuje na Etihad, u daleku Englesku. Ostaće još malo u domovini da uveseljava navijače, da napumpa samopouzdanje, razigra se u potpunosti i bude tip-top spreman za leto i oblačenje Sitijevog dresa, onog u kome je Serhio Aguero stekao status klupske legende.

Građani su bili najkonkretniji i konačno će dobiti napadača na duže staze. Predugo su tragali... Izbor je pao na momka koji je zaludeo evropske velikane i na tlu, Argentine, ali i kompletne Južne Amerike već se dokazao. Na 96 utakmica u dresu River Plejta spakovao je 36 golova, a namestio je još 25. Sada je jasno da će premašiti brojku od 100 nastupa za Milionere i da će celu grupnu fazu Kopa Libertadoresa biti na raspolaganju Marselu Galjardu. Dvojbe nema posle precizne poruke Horhea Brita da Alvarez prelazi u Sitijevo vlasništvo. Ostaje da se overi ugovor.

 

 


tagovi

Hulijan AlvarezMančester SitiRiver PlejtZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara