Kozmin Kontra (©Reuters)
Kozmin Kontra (©Reuters)

Stigli novac, trener, španski igrači, ali nema rezultata

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.09.20. | 14:38

Dinamo iz Bukurešta sa samo bodom u prva dva kola šampionata Rumunije dočekuje Botošani, koji ima maksimalan učinak

Posle FCSB-a (nekadašnje Steaue) najtrofejniji klub u Rumuniji je Dinamo. Velikan iz Bukurešta je bio 18 puta šampion naših istočnih suseda, ali poslednjih godina tavori. Klub je nekoliko puta bio na ivici propasti. Ovog leta optimizam u Dinamu. Stigli su novi španski vlasnici, kompanija Benel International SA.

Zakupljen je Nacionalni stadion u Bukureštu, dovedena je legenda rumunskog fudbala za trenera Kozmin Kontra, ali je igrački kadar tanak. Posle dva kola samo bod na kontu tima iz prestonice. Najavili su vlasnici kluba i nekadašnji selektor Rumunije da stižu i španska pojačanja. Tokom reprezentativne pauze u klub su došla trojica fudbalera sa Pirineja. Najzvučniji novajlija je napadač Borha Valje, koji je prošle sezone nosio dres Deportiva iz La Korunje.

Izabrane vesti

Rumunski mediji su otkrili da će krilni napadač da ima platu od 33.000 evra mesečno. Postao je najplaćeniji igrač u Rumuniji. Pre toga je nešto manje dobio Aleksandru Kipčiju, koji je iz Sparte iz Praga prešao u Kluž. Iz Tenerifa je prošle nedelje stigao levi bek Isma Lopez, dok je Venecuelanac Aleksandru Gonzales došao iz Mirandesa. Ranije su Dinamo pojačali još dvojica Španaca, golman Tomas Mehijas iz Midlzboroa i Huan Kamara iz poljske Jagijelonije.

Trener Kontra je posle Dana Petreskua, stratega šampiona Kluža, postao najplaćeniji trener u Rumuniji. Bivši igrač Alavesa, Milana, Atletiko Madrida i Hetafea već je radio u Dinamu kao trener, a u ovom klubu afirmisao se igrajući od 1996. do 1999. godine.

On je najavio borbu za plej-of u ovom šampionatu, a za nekoliko godina i napad na titulu.

"Rekao sam da ću u Dinamo da se vratim samo sa vrlo solidnim projektom. To znači da moraju da se promene mnoge stvari nabolje. Nadamo se da ćemo vratiti Dinamov tim tamo gde i pripada. Prvi cilj je ulazak u plej-of, a za dve-tri godine želimo da budemo ozbiljan kandidat za titulu. Naporno ću raditi kako bih ovaj tim pretvorio u pobednički. Nadam se da ćemo za mesec dana da vidimo pravo lice ekipe. Do tada, nadam se da imamo rezultate koje svi želimo. Dinamo će po strukturi, upravljanju izgledati tačno kao prvoligaški klub u Španiji“, rekao je Kozma na predstavljanju novog tima.

Neće Dinamu večeras (20.00) biti lako da dođe do prvog trijumfa ove sezone na svom terenu. Botošani je sjajno krenuo. Ima svih šest bodova kao i lider FCSB i vicešampion Univerzitatea iz Krajove. Sa sedam golova Botošani je najefikasniji tim u ligi.

Četiri poslednja meča ova dva tima su završena sa 0-2 gola. Prošle sezone u Bukureštu Dinamo i Botošani su podelili bodove – 1:1, dok je u gostima velikan iz Bukurešta poklekao – 0:1. U drugom delu sezone nisu igrali jer Dinamo nije uspeo da se plasira u plej-of za šampiona, za razliku od današnjeg rivala.

RUMUNIJA 1 – 3. KOLO

Petak

17.00: (2,75) Argeš (3,10) UTA Arad (2,70)

20:00: (2,50) Dinamo Bukurešt (3,20) Botošani (2,95)

Subota

14.30: (2,50) Akademika Klinčeni (3,10) Kindija (3,00)

17.00: (2,50) Poli Jaši (3,10) Gaz Metan (3,00)

20.00: (5,40) Voluntari (3,60) FCSB (1,70)

Nedelja

18.00: (2,45) Astra (3,10) Sepsi (3,10)

20.30: (1,50) Kluž (4,00) Hermanštat (7,50)

Pondeljak

20.00: (3,00) Vitorul (3,20) Univerzitatea Krajova (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo BukureštBotošaniRumunijaRumunija 1Kozmin Kontra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara