Stivene, još si zelen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 14:51

Seltiku 414. Old Firm derbi

Davila zmija žabu i na kraju je udavila. Pravi udav obmotao se oko nogu fudbalera Glazgov Rendžersa, stezao od početka, pritiskao, nije puštao nijednog trena, pa je moralo da se okonča tako što je pred Seltikom njegov najveći protivnik ispustio dah – 1:0 u 414. Old Firm derbiju.

Prvak Škotske je i dalje marka za sebe. Toliko snažan da mu čak ni ovog ranog nedeljnog popodneva sasvim solidni gradski rival nije mogao ništa, osim da stidljivo zapreti nekoliko puta. Nedovoljno i da pecne Brendana Rodžersa koji se, ipak, profilisao u trenerskom poslu. Za razliku od Stivena Džerarda koji jeste doneo novu energiju Policajcima, čak su daleko bolje izgledali nego na nekim prethodnim okršajima, međutim, Liverpulova legenda, ruku na srce, nema igrače sposobne da se nose sa timom njegovog nekadašnjeg pretpostavljenog na Enfildu i zato je na premijernom derbiju još i dobro rezultatski prošao. Prvi poraz otkako je preuzeo velikana iz Glazgova.

Izabrane vesti

Imao je domaćin čak tri prečke, jednu stativu, gomilu šansi... Jednostavno, bolji je, uprkos tome što je poslednjeg dana prelaznog roka ostao bez Muse Dembelea. Opet, ima ko da trese mreže za Zelene, pa je Olivije Nčam u 62. minutu iskoristio zicer posle kontre i savladao do tog trenutka ponajboljeg pojedinca susreta, iskusnog golmana Alana Mekgregora.

Da nije bilo presude francuskog veziste definitivno je Mekgregor postao junak derbija, jer je doslovce branio nemoguće. Zabeležio je čak osam parada, imao sreću da ga spašavaju prečka (dvaputa u jednom napadu u 33. minutu i jednom u drugom delu) i stativa.

gallery

Jedino nije imao ko da kazni promašaje Lustiga, Eduarda i Foresta, iako su Alfredo Morelos i povratnik Kajl Laferti pred kraj pokušali nešto da naprave u tuđem kaznenom prostoru. Nije vredelo pa je Seltik niz nepobedivost u Old Firm derbiju produžio na 12 utakmica, na kojima ima deset pobeda i dva remija.

Rendžers čeka još od 2010. na prvu pobedu na Seltik parku. Pričekaće još...

ŠKOTSKA 1 - 4. KOLO:

Subota

Aberdin - Kilmarnok 0:2 (0:1)
Dandi - Madervel 1:3 (0:0)
Hamilton - Sent Džonston 1:2 (0:2)
Harts - Sent Miren 4:1 (4:1)
Livingston - Hibernijan 2:1 (0:0)

Nedelja

Seltik - Rendžers 1:0 (0:0)

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Glazgov RendžersSeltikOld FirmStiven DžerardBrendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara