Stojke: Preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički! U ovoj ligi iznenađenja su nemoguća

Vreme čitanja: 4min | pet. 28.12.18. | 12:18

„Sistematski smo u glavi uništeni, bio sam na ivici, ne možemo protiv viših sila“, direktan je golman Partizana

Otvoren kao uvek, direktan kao retko ko. Za razliku od pojedinih saigrača koji mrse i na i van terena, Vladimir Stojković gađa, što novinari kažu, u glavu. Svaka reč „zveči“. I ove, iz intervjua portalu Mondo, sigurno će izazvati polemiku.

Po više osnova. Najpre što je najbolji srpski golman sam po sebi razlog navijačkih prepucavanja, na šta je navikao, a zatim i zbog reakcije na pojave u ovdašnjem fudbalu na koje nije.

Izabrane vesti

Konkretno...
Partizan je ekipa koja ima jedan poraz u prvenstvu i primila je najmanje golova, a možda bismo u nekoj drugoj ligi primili još manje i sa ovim učinkom verovatno bili prvi. Mislim da čak ni Real Madrid i Barselona ne mogu da spoje šest-sedam utakmica, a da ne izgube bod. Videli ste u Španiji, ali i ostalim ligama, koliko ima iznenađenja. Kod nas su ona nemoguća. Imamo dva tima u Superligi koji ne mogu po 40 utakmica da izgube. Jednostavno, nismo mi toliko slabi koliko su oni jaki. Šta da kažemo o takmičenju gde su se dešavale stvari kao što su neverovatni autogolovi, penali? Mi ne možemo iz naše kože i teško je izboriti se“, primećuje Stojke za Mondo.

Crno-beli su jesenji deo prvenstva okončali na trećem mestu superligaške tabele, zaostaju 15 bodova za lideorm Crvenom zvezdom, a šest za Radničkim, uz napomen da nisu izgubili ni od večitog rivala (1:1), ni od Nišlija (2:2).
Šta da kažem o ligi u kojoj Partizan ima dosuđen jedan penal u svoju korist za šest meseci, a igra napadački i uglavnom protiv ekipa koje se brane? A protiv nas je dosuđeno četiri-pet. Mnogo nepostojećih penala je dosuđeno i prošle godine. Želim im da protiv Partizana sviraju još sto penala, a ja im obećavam da neće dati nijedan od tih sto“, dodaje 35-godišnji čuvar mreže, uz obećanje da će nastaviti da kroti udarce sa 11 metara.

Uostalom, to je njegova teritorija. Dokazao se. A opet, mori ga ono što nije u konkretnoj vezi sa sportom
„Imam troje dece i opet dolazim u iskušenje da napravim incident sa sudijom. Da, ne daj Bože, krenem… Toliko sam puta imao nekontrolisane reakcije, bio na ivici. U takvim situacijama je Bata (Zoran Mirković prim. aut) uspevao da me obuzda, jer imam veliko poštovanje prema njemu. Bukvalno sam na ivici i toga se plašim. Postaje bolesno. Vidite i sami šta se dešava, da vam ne pričam kakva je situacija. Partizan gazi ko god stigne, od fudbalera protivničkih ekipa, do onih koji odlučuju na terenu“.

Zašto se crno-beli tome ne suprotstave, pitaju se mnogi. Na terenu – igrački. Van njega – institucionalno.
Da pitate sve igrače Partizana, ubeđen sam da bi svi rekli da odmah počne nova sezona. Neka se završi ova, da se Zvezda i Radnički dogovore. Ne da se dogovore, već neka Radnički uzme Kup i neka počne sve ispočetka. Nama je svaka utakmica derbi, na krv i nož. Sistematski smo u glavi uništeni, uvuče se strah, povučemo se da branimo vođstvo. Samopouzdanje je poljuljano iz svih razloga koje sam pomenuo. Trošimo se dosta, ulažemo veliki napor i normalno je da se dešavaju takve stvari. Mi ćemo se boriti dokle kod nam bude dozvoljeno da se egal borimo. Ne želim ničije uspehe da umanjim, ali postoji statistika gde je Real sa Nišave bolji od Reala iz Madrida. Šta reći? To je stvarno fenomen. Za njih je španska liga, da igraju sa Realom i Barsom. Zaslužili su to. Preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički“.

Postoje sagovornici kojima putanja ne moraju da se postavljaju. Stojković je takav...
„Posle svega neko mi priča da „nismo nešto“. Saglasan sam da ima propusta i da moramo da se popravimo, ali uopšte nismo loši koliko su ostali „jaki“, dodaje uz napomenu da vidi šansu da crno-beli, ipak, prestignu prvog iznad sebe do kraja sezone. „Mislim da će Radnički morati da napreduje još u odnosu na nas da bi finiš mogao da igra rasterećeno. Ima utakmice protiv Partizana i Zvezde, tako da će morati da ima više bodova nego što te dve utakmice mogu da mu oduzmu. To neće biti problem, igra izvanredno i očekujem da će do kraja sve pobediti“.

U intervjuu Mondu osvrnuo se Veliki Vladimir i na dešavanja sa večitog derbija (priznat gola Ričmonda Boaćija), nepozivanje u reprezentaciju Srbije, učešću na Mundijalu, Zvezdinom proboju u Ligu šampiona, a govorio je, između ostalog i o duelu Partizan – Dinamo koji se našao u žiži javnosti zbog, ponovo, nefudbalskih stvari.
Došli smo u neprijatnu situaciju gde su se Vranjanci „prali“ preko nas. Ekipe protiv nas gol brane životima, daju 300 odsto mogućnosti, dok protiv ostalih naših konkurenata sa zadovoljstvom primaju poraze i jedva čekaju da izgube. O Dinamu i njihovoj upravi se pričaju svakakve priče, ali da ne ulazimo u to, njihov je problem. Partizan je, životom mogu da garantujem, svaku utakmicu igrao pošteno. I drago mi je što je tako. Mi se na utakmicama borimo protiv mnogo više protivnika. Od fudbalera, koji protiv nas daju sve što mogu i to apsolutno podržavam, ali neka tako bude i protiv ostalih, do viših sila protiv kojih ne možemo. Voleo bih da uprava Vranjanaca preispita moralne poteze što se tiče utakmice Partizan – Dinamo“, zaključio je Stojković za Mondo.

FOTO: Star sport


tagovi

Vladimir StojkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara