Stojković (©Starsport)
Stojković (©Starsport)

Stojković: Obećali smo plasman na EP i ostvarili, čekamo vas sa podrškom u Nemačkoj

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.12.23. | 13:04

„Budite ponosni na ovaj istorijski rezultat“, poručuje selektor Orlova

Kakav god da je bio tok kvalifikacija, Srbija se posle 24 godine plasirala na Evropsko prvenstvo i to je istorijski rezultat.

Na tome insistira i selektor Orlova Dragan Stojković, koji je danas četvrti put u karijeri, a treći put uzastopno, dobio Zlatnu lotpu Fudbalskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Piksi je podvukao da je reprezentacija ostvarila istorijski rezultat, koji je zacrtan pod obavezno onog dana kada je seo na selektorsko mesto.

Ovo priznanje ima posebnu važnost za mene, ali i dodatnu obavezu da nastavim da se trudim da budem uspešan, da našu reprezentaciju predstavljam najbolje što mogu i nemajte dilemu da ću nastaviti u tom ritmu. U martu meseci kada je FSS dobio novo rukovodstvo, dogodili smo se da je cilj svih ciljeva, apsolutni prioritet i strateški zadatak da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Na takmičenje na kojem dugo nismo bili. Složili smo se da to moramo, obećali smo i uradili smo. Vratili smo Srbiju na evropsku mapu“, istakao je Dragan Stojković.

A, da je to istorijski uspeh, Piksi navodi dva razloga.

Prvi je zato što je u pitanju duga vremenska distanca koliko nas nije bilo na EP, a drugi i najvažniji je što ćemo prvi put pod imenom Srbija učestvovati na kontinentalnom takmičenju. Uspeli smo u tome i smatram da ćemo ovu godinu koja odlazi pamtiti sa velikim zadovoljstvom. Bila je više nego uspešna za FSS i celu fudbalsku Srbiju“.

Stojković se zahvalio svima na podršci i poručio da je plasman na EP poklon celom narodu.

„Na EP ćemo dati sve od sebe, da svoju zemlju predstavljamo na najbolji način. Čekamo vas sa velikom podrškom u Nemačkoj za šest meseci, budite ponosni na ovaj rezultat“, poručio je Dragan Stojković Piksi.

Najbolji fudbaler Srbije za 2023. godinu je Aleksandar Mitrović, koji se gostima na ceremoniji obratio putem video snimka, pošto večeras igra utakmicu u ligi Saudijske Arabije.

Ovo je treći put da sam najbolji igrač naše zemlje, na moju čast, jer znam ko je osvajao nagradu pre mene. Zahvalio bih se svima, pre svega mojoj porodici, prijateljima, selektoru, saigračima, kako u reprezentaciji, tako i u klubu, bez kojih ne bih mogao da dobijem nagradu. Bila je ovo uspešna godina za reprezentaciju, ali i za igrače, klubove, mislim da smo ostvarili dobar rezultat i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Bilo je uspešno i na individualnom nivou, želim tako da nastavim i kako uvek kažem, uvek je lepo kad vas cene i poštuju gde igrate, ali nema ništa lepše i nema veće časti nego kad vas vaši ljudi cene i poštuju za ono što radite na terenu“, istakao je Mitrović.

Biranim rečima o Mitroviću je govorio i selektor Stojković u svom govoru, čestitajući laureatima.

„Aleksandar je fantastičan momak, koji se bori za dres reprezentacije, za grb svoje zemlje, neko ko i kada su u pitanju povrede i kada su u pitanju neke stvari koje te sprečavaju, on ne priznaje to. To je fenomen, retko sam sretao ljude koji tako gledaju na te stvari. Potpuno zasluženo je osvojio nagradu i želim da nastavi onda kada bude bilo najpotrebnije, a to je u Gelzenkirhen i dva puta u Minhenu, to je najvažnije. Sve pre toga nije toliko, ali se nadam da će biti pravi kad nam je najpotrebniji“.

Za najbolju fudbalerku Srbije drugi put u karijeri proglašena je Violeta Slović, kapiten reprezentacije Srbije i subotičkog Spartaka, šampiona države.

„Uspeh je kada radite ono što volite i uspeh je proizvod sreće. Uspeh čine ljudi. Ne bih bila ovde da nisam imala ljude oko sebe koji su mi pomogli da postanem po drugi put najbolja fudbalerka Srbije. Hvala mojim saradnicima, saigračicama i pre svega, mojoj porodici da budem među odabranima. Ponosna sam što sam celu karijeru provela igrajući u Srbiji. Zato ovo priznanje ima posebnu težinu i draž. Veliko hvala FSS-u koja će me motivisati da budem još bolja i da još više doprinosim srpskom fudbalu. Čestitam Aleksandru Miroviću i Draganu Stojkoviću i želim vam da sledeće godine sve nas obradujete. Uverena sam da ćemo sledeće godine i mi krenuti vašim stopama“, naglasila je Violeta Slović.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije će naredne godine igrati baraž za plasman u A Ligu nacija, a nada se i prvom plasmanu na neko veliko takmičenje.



tagovi

Dragan Stojković PiksiAleksandar MitrovićVioleta Slovićfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara