Vladimir Stojković sa celim timom Partizana na oproštaju (©Star Sport)
Vladimir Stojković sa celim timom Partizana na oproštaju (©Star Sport)

Stojković zaplakao na kraju: Osećaj ravan osvajanju titule, nisam uspeo da izdržim

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.07.21. | 12:19

"Išao je retko u školu, ali kad je dolazio bio je odličan đak. Odličan golman, vrhunski čovek i veliki partizanovac", poručio je trener golmana Partizana Nemanja Jovšić

Emotivno je bilo danas u prostorijama fudbalskog kluba Partizana u Sportskom centru Zemunelo. Vladimir Stojković stavio je tačku na drugi boravak u Partizanu i danas zvanično započinje svoje putovanje u Al Fejhi gde će ga čekati još jedan partizanovac - Vuk Rašović.

Povodom Stojkovićevog oproštaja od kluba sa kojim je triput bio šampion Srbije, ujedno uzeo i tri nacionalna kupa, te igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope, upriličena je oproštajna konferencija za novinare na kojoj je uskoro 38-godišnji čuvar mreže izneo svoje emocije, a pre toga drugi su govorili o njemu. Što samo pokazuje kolika je veličina u Partizanu Vladimir Stojković.

Izabrane vesti

Ivica Kralj uručuje Stojkoviću dres sa potpisima saigrača (©Star Sport)Ivica Kralj uručuje Stojkoviću dres sa potpisima saigrača (©Star Sport)

Prvi je reč imao trener Aleksandar Stanojević koji se zahvalio dugogodišnjem reprezentativcu za sav doprinos uspesima, pobedama i titulama tokom dva mandata u Partizanu.

"Ti si prvo legenda srpskog fudbala, sve vreme koje smo sarađivali. Uh! Hvala ti na svemu, bio si pravi kapiten, vodio si nas, pomagao, bio uz nas u lepim i teškim trenucima, ali najveći pečat bio je posle Vojvodine, kad su ti saigrači pevali: „Stojke, Grobare“. Hvala ti na svemu, Grobare naš", izjavio je Stanojević.

Zatim se Stojkoviću obratio legendarni golman Parnog valjka, danas šef skauting službe crno-belih Ivica Kralj.

"Hvala u ime svih partizanovaca na odbranama i svemu što je uradio za nas. Hvala što su pored tebe golmani napredovali, kako sutra ne bismo imali problem. Da i oni budu na vrhunskom nivou. Srećno u nastavku karijere".

Vladimir Stojković je potom na poklon dobio dres i loptu sa potpisima svih igrača, a Lazar Marković, Milan Smiljanić i Saša Zdjelar predali su mu tortu.

Torta za Vladimira Stojkovića (©Star Sport)Torta za Vladimira Stojkovića (©Star Sport)

Na kraju je kratku poruku poslao trener golmana Nemanja Jovšić.

"Išao je retko u školu, ali kad je dolazio bio je odličan đak. Odličan golman, vrhunski čovek i veliki partizanovac".

To je bio trenutak kada Stojković više nije mogao da obuzda emocije. Nije mogao da priča. Pokušavao je da sakrije suze, pokrio je glavu rukama i otišao...

"Ovaj osećaj će mi zameniti što u prethodne četiri godine nismo osvojili titulu. Ovaj osećaj ne može da se kupi i ravan je osvajanju titule. Vežbao sam da ne zaplačem, ali nije bilo moguće. Imao sam toliko tužnih trenutaka u životu, od smrti roditelja, naučio da ne padam pred Božjim odlukama, ali sad nisam izdržao", izjavio je kratko prekaljeni golman, koji karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Stojković je dres Partizana prvo obukao 2010. godine, kada je stigao iz lisabonskog Sportinga prvo na pozajmicu, posle čega je otkupljen od Parnog valjka leta 2011. U januaru 2014. odlazi u Ergotelis kao slobodan igrač, a istog leta prelazi u Makabiju iz Haife. Sledi transfer u Notingem Forest 2016, ali se već posle godinu dana vraća u Humsku 1. Šampion Srbije bio je 2011, kada je osvojio duplu krunu, te 2012. i 2013. godine. Kup je uzimao još 2018. i 2019. Bio je igrač godine u Srbiji 2017, a u timu sezone Superlige našao se 2013. i 2018. godine. Partizanov igrač godine bio je 2013. Sa Parnim valjkom igrao je Ligu šampiona 2010, kao i dvaput Ligu Evrope – u sezonama 2012/13 i 2017/18, kada se stiglo do nokaut faze. 



tagovi

Vladimir StojkovićFK PartizanAleksandar StanojevićIvica KraljNemanja Jovšić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara