Kristofer Enkunku (© Reuters)
Kristofer Enkunku (© Reuters)

Strašan igrač Kristofer Enkunku, Dortmund pao u Lajpcigu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 20:26

Treći poraz desetkovanih Milionera...

Dortmund posustaje. Desetkovana četa Marka Rozea doživela je drugi uastopni poraz, treći u Bundesligi i nakon 11 kola povećala zaostatak za Bajernom na četiri boda. U derbiju kola RB Lajpcig slavio je sa 2:1 ponajviše zahvaljujući svom najboljem igraču ove sezone Kristoferu Enkunkuu. Mladi francuski ofanzivac postigao je prvi i namestio drugi gol domaćina, a bio je i veoma blizu (verovatno) pogotka sezone.

Igrao se 65. minutu kada je sjajni Enkunku napravio ovo:

Izabrane vesti

Imaju Milioneri donekle opravdanje u umoru, roster im je žestoko sužen (pored najboljeg igrača Erlinga Halanda van stroja su i Gereiro, Šulc, Daud, Džan, Rejna, Morej, Šmelcer), ali činjenica je da pod Borusija ne izgleda dobro pod Markom Rozeom. Ili bolje reći - nema vidnog napretka u odnosu na start sezone. Igrala je Borusija večeras samo na mahove. Gol Marka Rojsa probudio je nadu da se može do pozitivnog rezultata, međutim bolno otrežnjenje stiglo je veoma brzo.

Donjel Malen pružio je još jednu razočaravajući partiju i za njega se nikako ne može reći da opravdava epitet najvećeg pojačanja. Julijan Brant nastavlja slobodni pad, Torgan Azar bled, Vicel daleko, daleko od nekadašnje forme...

Na krilima sjajnog Enkunkua Lajpcig je vodio od 29. minuta, a potom i stigao do sva tri boda u 68. Gol odluke jeste delo Jusufa Poulsena, no dileme nema kada govorimo o junaku utakmice. Enkunkuu je ovo bio 18 meč u sezoni, 12. pogodak i osma aistencija.



Nije lako pobrojati sve mlade igrači koji nisu dočekali debi u Pari Sen Žermenu. Utisak je - Kristofer Enkunku daleko je najveća greška Parižana. Njegova tržišna cena trenutno iznosi 50.000.000 evra i nema sumnje da će u najskorije vreme postati rekordna prodaja Bikova.

Džesi Marš još nije ukumponovao Lajpcig po svojoj želji, ali za razliku od Dortmunda napredak je uočljiv. Neke stvari se kristališu kada je ovaj tim u pitanju. Za početak, Poulsen se novim golom verovatno "zacementirao" u startnih 11 (Andre Silva će imati vraški težak zadatak da se vrati); formacija sa trojicom pozadi postaje standard; Dominik Soboslaj pokazuje da će biti veliko pojačanje.

Još samo da se "javi" prošlosezonski Anhelinjo i Lajpcig neće morati da brine za plasman u Ligu šampiona.

Zanimljivo, ovo je prva pobeda Lajpciga nad Dortmundom još od 2017. godine.

Predstojeća reprezentativna pauza sigurno će dobro doći Rozeu i njegovim Milionerima. Povratak Halanda ne očekuje se pre katoličkog Božića, ali ostali povređeni igrači trebalo bi da budu spremni za narednu rundu u kojoj na Vestfalen stiže Štutgart.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:1 (0:1)

/Vidmer 76 - Nojhaus 38/

Subota

Bajern - Frajburg 2:1 (1:0)

/Gorecka 30, Levandovski 75 - Haberer 90+3/

Bohum - Hofenhajm 2:0 (0:0)

/Novotni 66, Pantović 90+7/

Štutgart - Bilefeld 0:1 (0:1)

/Okugava 19/

Volfzburg - Augzburg 1:0 (1:0)

/Nmeča 14/

RB Lajpcig - Dortmund 2:1 (1:0)

/Enkunku 29, Poulsen 68 - Rojs 52/

Nedelja

15.30: (3,35) Herta (3,50) Bajer Leverkuzen (2,25)

17.30: (2,15) Keln (3,50) Union Berlin (3,60)

19.30: (4,10) Grojter (3,60) Ajntraht (1,98)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristofer NkunkuBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara