Strast, pesma, suze i Hulkova bomba! Mineiro će slaviti titulu posle 50 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 22:47

Eksplozija emocija posle pobede nad Fluminenseom - 2:1

Projekat "moćni Atletiko Mineiro" doživeće krunisanje ovog decembra. To je više nego izvesno nakon večerašnjeg slavlja ekipe Aleksija Stivala Kuke nad Fluminenseom (2:1), s obzirom da je lider brazilskog prvenstva otišao na 11 bodova udaljenosti od drugoplasiranog Flamenga. Do kraja su ostala tri kola, a Mineiro ima utakmicu više od najbližeg pratioca, pa će druga titula u klupskoj istoriji biti osvojena već u sredu, ukoliko Flamengo na som terenu ne savlada Searu.

Atletiko Mineiro ravno pola veka čeka šampionsku titulu. Tu jedinu u svojoj istoriji osvojio je 1971. godine, a sada je došao trenutak za novu, koju njegova publika iščekuje s neverovatnim emocijama. Današnji derbi sa Fluminenseom propratile su žestoke emocije na tribinama, koje su proključale u 60. minutu kada je Hulk projektilom iz slobodnog udarca sa 25 metara doneo drugu prednost i ispostaviće se 24 pobedu svom timu ove sezone. Na kraju meča, emocije su prosto proključale, pa se šampionska pesma pevala sa suzama u očima.

Izabrane vesti

Fantastični Hulk večeras je bio tvorac velikog preokreta Mineira, pošto je prvo pogodio sa penala u 38. minutu, koji je u nebeskom skoku iznudio Dijego Kosta, a na isteku časa igre usledio je i pomenuti projektil iz slobodnog udarca.

Čak i ako odluka ne padne na čuvenoj Marakani u Rio de Žaneiru 1. decembra, mogla bi dan kasnije kada će Mineiro gostovati u Baiji. Ako i tada bude propuštena prilika, slavlje će biti spremno 5. decembra u Belo Orizonteu, gde će na Mineirau biti ugošćen Bragantino.

Hulk je dodatno uvećao prednost i na vrhu liste strelaca brazliske Serije A, pošto je došao do cire od 17 golova u sezoni, pa je izvesno da će i tu doći do trofeja, s obzirom da je najbliži pratilac Oliveira iz Flamenga postigao 13.


BRAZIL 1 - 36. KOLO

Petak

Baija – Gremio 3:1 (2:0)

/Baija 13, Nascimento 18, Danijel 84 – Santos 62/

Subota

Bragantino - Amerika Mineiro 1:1 (0:0)

/Artur 64 - Bauerman 50/

Nedelja

Sao Paulo - Resife 2:0 (0:0)

/Kaleri 50, Sara 80/

Korintijans - Atletiko Paranense 1:0 (0:0)

/Santos 65pen/

Atletiko Mineiro - Fluminense 2:1 (1:1)

/Hulk 38pen, 60 - Manoel 14/

Internasional - Santos 1:1 (1:0)

/Felipe 45+1ag - Leonardo 47/

Utorak

23.55: Flamengo - Seara

Sreda

02.00: Kujaba - Palmeiras

Petak

23.00: Fortaleza - Žuventud

Odloženo

Šapekoense - Atletiko GO



tagovi

Atletiko MineiroFluminenseHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara