Foto: AFP
Foto: AFP

Strongest pred najtežom preprekom na putu do trona

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 21:18

Duel sa velikim ulogom u Santa Kruzu

Rojal Pari će u derbiju 22. kola bolivijske Aperture večeras od 22.15 ugostiti aktuelnog lidera Strongest.

Konkurenti za mesta koja vode direktno u Kopa Libertadores u direktnom duelu će imati priliku da naprave značajan korak - domaćin kako bi se priključio vodećem triju, a gosti na putu do titule.

Izabrane vesti

Rojal Pari susret dočekuje u odličnoj formi kad su u pitanju susreti na domaćem terenu. Tim iz Santa Kruza zabeležio je pet uzastopnih pobeda kod kuće i sa pravom gaji nadu uoči gostovanja Strongesta kojem nije strano prosipanje bodova na strani.

Klub iz La Paza, izgubio je čak pet utakmica na gostovanju, uz tri pobede i dva remija, a upravo blede igre van svog stadiona uticale su da Olvajz Redi i Bolivar još gaje realne snove o šampionskoj kruni.

Ipak, upravo pobedom protiv Bolivara (2:1) prethodnog vikenda, Strongest je pokazao ozbiljne šampionske namere i preskočio jednu od najtežih prepreka u trci koju je prethodne godine završio na drugom mestu.

Sa druge strane, Rojal Pari u decembru ne zna za sredinu i od remija sa Orijente Petrolerom odigrao je sedam utakmica, četiri na svom terenu uz stoprocentan učinak, i tri u gostima, bez osvojenog boda.

Adut gostiju biće tandem koji vuče Strongest ka tituli Reinoso - Vili koji je zajedno postigao 29 golova. Reinoso Moreno je u dosadašnjem toku šampionata postigao 17 golova i prvi je strelac tima, međutim Brazilac Vili je podigao formu u završnici godine i od 12 pogodaka deset je dao na prethodnih deset susreta. Kad je u pitanju golgeterska forma, posebnu pažnju u redovima domaćina privlači Bruno Miranda Viljagomez, 22-godišnji ofanzivac koji je postigao četiri gola na poslednjih pet susreta.

BOLIVIJA, 22. KOLO

Ponedeljak

22.15: (3,45) Rojal Pari (3,45) Strongest (2,00)

Utorak

20.00: (1.65) Guabira (3.60) Aurora (5.00)

20.15: (1,57) Vinto (3,90) Real Potosi (5,30)

22.15: (4,30) Bolivar (3,60) Vilsterman (1,75)



tagovi

StrongestBolivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara