Stvarno su najbolji: Englezi u produžetku slomili Izrael i stigli Španiju po broju titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 22:35

Omladinci Gordog Albiona slavili protiv Izraela u finalu Prvenstva Evrope za omladince - 3:1

Sigurno se sećate premijernog duela na Prvenstvu omladinaca između Srbije i Izraela. Još kada je Marko Lazetić doveo Orliće u vođstvo, retko ko je pomislio da će Izrael biti tako važan činilac turnira u Slovačkoj. Na kraju je Engleska u finalu pokazala da je najbolja (3:1), ali sve pohvale zaslužili su momci iz Izraela.

Gordi Albion ih je, pogotkom Čukvuemeke slomio tek u trećem minutu sudijskog produžetka. Engleska je bila bez premca na ovom takmičenju, pokazala da ima još jednu dobru generaciju u nastajanju, i stigla Španiju po broju titula prvaka Evrope u omladinskoj konkurenciji (obe selekcije po 11).

Izabrane vesti

Ali pričaće se o hrabrosti, brzini i dobrom taktičkom prikazu Izraela. Možda je selekcija Ofira Haima zaslužila više u ovom finalu, posebno kada se ima u vidu da su u polufinalu napravili prvorazrednu senzaciju i savladali Francusku. Međutim, nedostajalo im je “malo” fizike da izdrže nasrtaje Engleza.

Posebno, totalnu ofanzivu Ostrvljana, posle vodećeg pogotka Oskara Gloha. Delovali su vrlo pristojno Izraelci. Znali su kako da se odupru brzini Engleza, ali su u 52. minutu pali posle prekida. Strelac je bio Dojl.

Oba tima su imala prilike do kraja regularnog dela. Međutim, bilo je jasno da su Englezi fizički spremniji, i da će tu karakteristiku naplatiti. Odlučujući momenat desio se u trećem minutu drugog produžetka. Posle ubačene lopta sa desne strane, odbrana Izraela je bila prilično pasivna. Dugo je putovao taj centaršut, i na kraju pogodio možda i najboljeg igrača turnira Čukvuemeku koji je loptu prosto uneo u gol. I posle toga se Izraelci nisu predavali. Edvards je izbacio loptu iz praznog gola. A na drugoj strani tačku na trijumf Engleske stavio je Remzi.


tagovi

omladinci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara