Kristijano Ronaldo (©Shutterstock)
Kristijano Ronaldo (©Shutterstock)

SUBOTA U SERIJI A: Juventus bez prava na još jedan remi

Vreme čitanja: 5min | sub. 19.12.20. | 13:32

Stara dama gostuje Parmi, a danas u šampionatu Italije snage još odmeravaju Sampdorija i Krotone, odnosno Fjorentina i Verona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč današnjeg programa Serije A se igra na Tardiniju između Parme i Juventusa, dva tima koji su najviše puta remizirali u ovoj sezoni. Sampdorija igra protiv Krotonea na Marasiju i kuriozitet je da je Samp jedan od retkih timova s kojim Krotone u Seriji A ima pozitivan skor. Veliki okršaj se očekuje u Firenci gde trener Verone Ivan Jurić ima otvoren račun sa Fjorentinom.

Izabrane vesti

PARMA - JUVENTUS

Na papiru bi gostovanje na Tardiniju trebalo da bude samo prelazna etapa za Juventus. Međutim, iskustvo iz ove sezone nas uči da ništa nije sigurno sa Pirlovom Starom damom. Previše izgubljenih bodova, previše remija, previše utakmica u kojima Bjankoneri nisu uspeli da sačuvaju vođstvo, previše lutanja u sastavu tima i previše kikseva protiv tzv. malih i srednjih timova. Andrea Pirlo još uvek nije na meti žestokih kritika samo zahvaljujući svom imenu i igračkom minulom radu i pored toga što je u prvih 12 kola osvojio osam bodova manje od Mauricija Sarija.

Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima u prvenstvu, meč između Parme i Juventusa bi trebalo da se završi nerešenim rezultatom: dva tima su čak šest puta remizirali u dosadašnjem delu šampionata. Inače, statistika je u potpunosti na strani Juvea, uključujući i poslednje mečeve na Tardiniju. U poslednjih osam odmeravanja snaga torinski klub je izašao kao pobednik šest puta, uključujući i dve vezane pobeda na poslednjim gostovanjima u emilijanskom gradu.

Parma u ovoj godini može da se pohvali da je izašla kao neporažena u susretima sa dva prvoplasirana tima, Milanom i Interom. Međutim, fudbaleri Fabija Liveranija su zabeležili samo dve pobede i još uvek se nalaze u relativno nestabilnom delu tabele. Trener Parme priznaje da je Juventus daleko jači tim od njegovog ali da u jednoj utakmici svašta može da se dogodi i da on ima igrače koji mogu da prirede iznenađenje, i pored toga što su na Tardiniju, na prethodnih šest utakmica, ostvarili samo jednu pobedu, protiv Verone 1-0.

Andrea Pirlo neće moći da računa na Paula Dibalu. Argentinac je trebalo da bude starter večeras, ali je morao da ostane u Torinu zbog problema sa mišićem. Pored Hoje, neće biti na Tardiniju ni Artur, Kjelini i Demiral. Brazilac i Argentinac bi mogli da se vrate u pogon za poslednji meč u ovoj godini protiv Fjorentine, dok ćemo Italijana i Turčina videti tek u 2021. U Juventusu se očekuje golgeterski odgovor Kristijana Ronalda na kritike posle bledog izdanja protiv Atalante i posebna odgovornost da izleči Staru damu od “akutne remije”

Prema najavama iz Kontinase, Pirlo će odmoriti Kvadrada, i nije isključeno da večeras igra sa klasičnom formacjom 4-4-2. Postoji nekoliko nedoumica oko startne postave: prva se odnosi na Kuluševskog i Remzija a druga na Mekenija i Rabioa. Šveđanin i Amerikanac su u prendosti. Kuluševski bi upravo protiv svog bivšeg kluba mogao da okrene stranicu poprilično neuverljivog perioda.

PARMA 4-3-2-1: Sepe - Jakoponi, Osorio, Bruno Alveš, Galjolo - Kucka, Ernani, Kurtić - Karamo, Žervinjo - Ingleze

JUVENTUS 4-4-2: Ščešnji - Danilo, De Liht, Bonuči, Aleks Sandro - Kuluševski, Mekeni, Bentankur, Kjeza - Morata, Ronaldo.

SAMPDORIJA - KROTONE

Atmosfera u Boljasku se drastično promenila posle trijumfa na Bentegodiju protiv Verone koji je prekinuo seriju utakmia Sampdorije bez pobede. Novi dašak vetra promena je omogućio i ekspresno “pomirenje” između trenera Klaudija Ranijerija i Antonija Kandreve. Bivši igrač je po kazni ostao u Đenovi i nije putovao u Veronu jer se nije ponašao kako Ranijeri očekuje od iskusnog i prekaljenog fudbalera kao što je bivši igrač Juventusa, Lacija i Intera. Kandreva će se smestiti na klupu ove večeri na Marasiju.

Sampdorija je jedan od retkih klubova protiv kojih Krotone ima pozitivan skor u Seriji A: dve pobede, jedan poraz i jedan remi. Međutim, Kalabrezi su upravo na Marasiju doživeli najteži poraz u Seriji A - 5-0. Takođe, Samp posle pobede u prošlom kolu na gostovanju želi da uknjiži tri boda i na svom stadionu, budući da je poslednji put to uradila protiv Lacija polovinom oktobra.

Krotone je u poslednja dva kola osvojio duplo više bodova nego u prethondnih deset: četiri prema dva. Trener Đovani Stropa želi da nastavi sa uspešnim nizom, između ostalog i da bi pobegao sa poslednjeg mesta na kojem sa nalazi sa Torinom. Naš dvojac u dresu Krotonea, Vulić i Golemić, bi treablo da počne meč na klupi.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Ferari, Jošida, Toneli, Auđelo - Jankto, Torsbi, Ekdal, Damsgard - Vere, Kvaljarela

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Magaljan, Marone, Luperto - Pereira, Molina, Zanelato, Eduardo, Reca - Simi, Mesijas.

FJORENTINA - VERONA

Šlagvort za meč na Artemiju Frankiju je ponudio nesuđeni trener Ljubičastih Ivan Jurić koji nije svario pojedine izjave sportskog direktora Fjorentine Danijelea Pradea o kvalitetu igrača Verone. Novi-stari trener Viole Čezare Prandeli još uvek nije osetio slast pobede od povratka u Firencu i ovog popodneva neće imati lak zadatak jer Fjorentina od 2013. godine ne zna za pobedu nad Veronom. Na poslednja četiri odmeravanja snaga u Toskani, Veneti su dva puta odneli sve bodove a dva puta su igrali nerešeno.

Prandeli ima nameru da se vrati na odbrambenu liniju sa tri defanzivca, dok će u napdadu biti potvrđen dvojac Riberi-Vlahović. Za mladog srpskog napadača će to biti još jedna prilika da ubedi upravu kluba da nije potrebno kupovati novog napadača. Sve glasnije se priča da je Fjorentina zainteresovana za Milika dok je alternativa Kaisedo iz Lacija.

Verona je stigla desetkovana u Firencu, praktično bez napadača pošto su Kalinić, Di Karmine i Favili povređeni. Zajedno sa njima van stroja su i Vijera i Benasi. U startnoj postavi Verone od prvogo minuta bi trebalo da bude Darko Lazović a nije isključeno da vidimo i Ivana Ilića umesto kapitena Veloza koji bi mogao da dobije predah budući da Jurićev tim čeka u sredu veliki okršaj sa Interom.

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kaseres - Venuti, Bonaventura, Amrabat, Kastrovili, Biragi - Riberi, Vlahović

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Davidovič, Manjani, Lovato - Faraoni, Tameze, Velozo (Ilić), Dimarko - Lazović, Zakanji -Salsedo

SERIJA A - 13. KOLO

Subota

15.00: (2,20) Fjorentina (3,35) Verona (3,35)

18.00: (1,95) Sampdorija (3,45) Krotone (4,00)

20.45: (7,25) Parma (4,30) Juventus (1,50)

Nedelja

12.30: (2,75) Torino (3,05) Bolonja (2,75)

15.00: (2,40) Benevento (3,30) Đenova (3,00)

15.00: (2,95) Kaljari (3,25) Udineze (2,45)

15.00: (1,30) Inter (5,70) Specija (9,00)

15.00: (3,60) Sasuolo (3,50) Milan (2,05)

18.00: (2,35) Atalanta (3,45) Roma (2,95)

20.45: (2,70) Lacio (3,25) Napoli (2,65)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

VeronaFjorentinaKrotoneSampdorijaParmaJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara