Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Sud u Lozani pomilovao Siti: Građani ostaju u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 10:35

Ostala samo finansijska kazna

Najavljivalo se da će tako biti, a sada je stigla i konačna potvrda: Sud za sportsku arbitražu u Lozani je pomilovao Mančester siti!

Engleski klub će moći da nastavi da se takmiči u Ligi šampiona, ta kazna mu je sklonjena, ostala je samo finansijska, ali i ona dosta ublažena. Svedena je na globu od 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kao što je poznato, Mančester siti se pred Sudom u Lozani žalio na kaznu UEFA, koja je zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja i pokušaja da se izvrda podnošenje računa izbacila Građane iz evropskih kupova na dve godine, a finansijski deo globe je bio 30.000.000 evra. Sve se to desilo još u februaru, ali je pandemija korone sprečila zasedanje Suda po tužbi engleskog kluba.

CAS je procenio da Mančester siti nije prekršio pravila, što mu se stavljalo na teret i zbog je uklonio suspenziju iz evro-kupova. S druge strane, potvrđeno je da je klub izbegavao saradnju sa UEFA i zbog toga je na snazi ostao finansijski deo kazne.

Kako je UEFA saopštila kasnije na svom sajtu, potvrdila je da je dobila odluku CAS-a, ali je dodala i da je deo dokaza u postupku protiv Sitija - zastareo!

Ova odluka Suda u Lozani definitivno je razrešila, pored ostalog, kako će izgledati raspodela mesta u Premijer ligi što se tiče plasmana u Ligu šampiona. Sada definitivno prva četiri, uključujući i Siti, nastupiće od jeseni u elitnom evropskom kupu.

Nema dileme da je presuda sa olakšanjem dočekana na Etihadu, jer da je bilo drugačije, pitanje je šta bi se desilo sa Sitijem, ko bi od igrača sve želeo da ode, možda i Pep Gvardiola... Ovako, sve ostaje kako jeste, svi na okupu.

Uporno su tvrdili u Sitiju da nisu krivi, da kazna UEFA neće opstati u Lozani, juče su britanski mediji imali „pouzdana saznanja“ da će suspenzija biti oborena i to se pokazalo tačnim. Dobili su Građani još jednu utakmicu...


tagovi

Mančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara