©Starsport
©Starsport

Sudija koji je oštetio Ronalda na Marakani, deli pravdu Zvezdi u Švajcarskoj

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.11.23. | 11:25

Dani Makeli na centru u Bernu

Jang Bojs i Crvena zvezda će u direktnom duelu zakazanom za utorak od 21 čas praktično razrešiti pitanje putnika u Ligu Evrope, a uloga arbitra na susretu vrednom proleća na međunarodnoj sceni pripašće Daniju Makeliju.

Holandski arbitar ostao je poznat srpskoj javnosti pre svega po činjenici da je bio delegiran za susret Srbije i Portugalije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Karatu. Njegovo deljenje pravde u Beogradu ostalo je upamćeno po nepriznatom golu Kristijanu Ronaldu i odluci koja je razbesnela portugalsku zvezdu.

Izabrane vesti

Zanimljivo je i da je Makeli predstojećim rivalima već sudio u međusobnom susretu 2019. godine kada je utakica u Bernu završena rezultatom 2:2, pa su crveno-beli nedelju dana kasnije uz novi remi (1:1), izborili naredni korak u Ligi šampiona.

Nedosuđeni gol Portugalcima najveća je mrlja holandskog sudije koji je na FIFA listi 0d 2011. godine, međutim nije i jedina s obzirom na to da se na udaru našao i posle utakmice Engleske i Danske na Evropskom prvenstvu pre dve godine, kada je po mnogima olako dosudio jedanaestarac za Gordi Albion.

Srpska fudbalska javnost je Makelija imala priliku da upozna i na utakmicama drugih supeligaša u Evropi s obzirom na to da je Partizanu je delio pravdu u porazu od Asterasa u Grčkoj 2014. godine, dok se ove sezone našao na centru u još jednoj utakmici srpskog i grčkog predstavnika - odnosno u susretu Čukaričkog i Olimpijakosa.


tagovi

Jang BojsFK Crvena zvezdaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara