Sudijska analiza: Zvezda oštećena za dva penala, nije bilo jedanesterca za Napredak

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 18:41

Zdravko Jokić pohvalio Miloša Milanovića za arbitražu u Humskoj

Crvena zvezda i Partizan su rutinskim pobedama počeli drugi deo sezone. Crno-beli su bez većih problema savladali Napredak (3:0), dok su crveno-beli danas vratili devet bodova prednosti trijumfom nad Novim Pazarom (3:1).

Neće posle premijernog prolećnog kola biti velikih polemika, ali pričaće se u odlukama sudija. Sudijski analitičar Zdravko Jokić je gostujući na televiziji Arena pohvalio arbitražu Miloša Milanovića u Humskoj. Posebno što je odlično procenio situaciju, kada je štoper Partizana Igor Vujačić igrao rukom u svojih 16 metara. Penala nije bilo.

Izabrane vesti

''Najnovije instrukcije kažu da ako se lopta od glave igrača, tela, ili noge odbije u njegovu ruku, nema prekršaja. Miloš Milanović je odlično procenio ovu situaciju“, obrazložio je Zdravko Jokić.

On je pohvalio Miloša Milanovića i zbog još jedne odluke. Arbitar je prekinuo kontru Partizana zbog faula Asana.

''Asanu je protivnički igrač smetao da nastavi akciju i pokušao je na nedozvoljen način da ga skloni'', rekao je Jokić.

U Novom Pazaru je bilo grešaka. Sudija Danilo Grujić je doneo ispravnu odluku u petom minutu kada nije pokazao na belu tačku, posle udarca glavom Bena i igranja rukom jednog od defanzivaca domaćina.

"Da li je igrač bio u stanju ovo da izbegne? On je pokušao da pomeri ruku, ali nije stigao. Mislim da je Danilo Grujić ovo ispravno procenio''.

Ipak, kod starta Trtovca nad Ivanićem je bilo materijala za jedanaesterac.

"Ovo je vrlo specifična situacija, ali moj utisak je da je trebalo dosuditi kazneni udarac. Ivanić je bio udaren u nogu. Ovo bi bila stvarno umetnost da je uspeo da izbegne udarac'', rekao je Jokić.

Abdulaj Sise je postigao jedini gol za Pazarce, ali je imao i nekoliko grubih startova posle dobijenog žutog kartona. Ipak, za crveni karton nije bilo materijala.

Iako u prvoj situaciji sa Benom nije bilo penala, u drugoj jeste. Opet je jedan igrač domaćina zakačio loptu rukom u svojih 16 metara.

''Leva ruka je podignuta, ide u vis, dolazi do kontakta ruke, ona je iznad ramena i to je mogao i trebalo da bude kazneni udarac'', presudio je Jokić.

 


tagovi

sudijska komisijaZdravko Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara